Piaci körkép: háromhetes mélypontra esett a DAX

Magasabban kezdték a hetet az európai piacok, de a nyereségek hamar elpárologtak. A kereskedés első óráiban erős eladási hullám bontakozott ki, aminek hatására a DAX több mint 1%-os mínuszba került a tegnapi záróárához képest.

Leginkább a technológiai papírok teljesítenek rosszul, őket követik a közműszolgáltatók, a telekommunikációs vállalatok és az egészségügyi cégek részvényei. A bankok és az utazási szolgáltatók felülteljesítők.

A DAX (DE30) újabb próbálkozást tett a 200 órás mozgóátlag áttörésére (lila vonal) az éjjeli kereskedésben, de a német index ezúttal sem tudott átjutni ezen az akadályon (narancssárga körök) és egy erős lefelé tartó mozgás következett. Bár az európai kereskedési szakasz enyhe pluszokkal indult, az index már 1,4%-os mínuszban jár, háromhetes mélypontján.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) a 13.740 pontnál lévő támaszzónát teszteli, amit a január végén indult emelkedés 50%-os visszatérési szintje határoz meg. Ennek egyértelmű letörése esetén megnyílna az út 13.600 pont felé.

Vállalati hírek

A HeidelbergCement (HEI.DE) 17,61 milliárd eurós éves árbevételről (várt: 17,59 milliárd) és 3,71 milliárd eurós működési eredményről (várt: 3,67 milliárd) számolt be. A társaság a kereslet pozitív irányba történő elmozdulását látja sok piacán 2021-re vonatkozóan. A  HeidelbergCement 1,5 milliárd euróval csökkentette adósságát 2020-ban, 6,9 milliárd euróra.

A Delivery Hero (DHER.DE) kicsivel több mint 440.000 részvényt ajánlott fel magánkibocsátás formájában. A kibocsátás a cég vezérigazgatójának és pénzügyi igazgatójának részvényopcióihoz kapcsolódott és részvényenként 111,5 eurós áron valósult meg, ami enyhe diszkont a hétfői záróárhoz képest.

Elemzői lépések 

● A Deutsche Bank (DBK.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “egyenlő súlyozás”-ra javította a Barclays. A célár 9,50 euró.
● Az MTU Aero (MTX.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “tartás”-ra rontotta a Berenberg. A célár 205 euró.
● Az Infineon (IFX.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülteljesítő”-re javította az Oddo BHF. A célár 44 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »