Piaci körkép: nem fizet osztalékot a Continental

● Mínuszban mozognak az európai piacok
● A DAX visszakapaszkodott 13.800 pontos napi mélypontjáról
● A Continental nem javasol osztalékfizetést a 2020-as évre

A borús ázsiai kereskedés után Európában is alacsonyabban forognak a részvénypiacok, de annak ellenére, hogy legtöbb index mínuszban van, a napi mélypontokról sikerült elmozdulni. A DAX (DE30) jelenleg több mint 100 ponttal áll a 13.800 ponton beállított napi minimuma felett.

A Bild riportja szerint Angela Merkel német kancellár egy négy szakaszból álló enyhítési folyamattal fejezné be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokat. A folyamat részleteiről egyelőre nincs információ, várhatóan a napokban dolgozzák ki a terveket. A jelenleg érvényben lévő korlátozások végdátuma március 7-e, így a hosszabbításról vagy enyhítésről szóló bejelentés március első hetének második felében várható.

A DAX (DE30) nagyot esett a mai kereskedés kezdetén és 13.800 pontnál érte le napi mélypontját – ami február 2-a óta a legalacsonyabb érték. A kezdeti eladási hullám után ugyanakkor az index elkezdett magára találni, az árfolyam felkúszott a 13.845 pontos támaszzóna fölé, majd tovább emelkedett és jelenleg több mint 100 ponttal áll napi minimuma felett.

Forrás: xStation5

A 13.950 pont és a 23,6%-os visszatérési szint közötti zóna a figyelendő rövidtávú ellenállás. Ha sikerülne átjutni ezen az akadályon, akkor a figyelem a 200 órás mozgóátlagra irányulhat (lila vonal, 14.000 pont környékén), ami megállította az emelkedési próbálkozásokat múlt héten és a mai ázsiai kereskedés során is.

Vállalati hírek

A Continental (CON.DE) közölte: mivel nettó veszteséget produkált 2020-ban, nem javasolja osztalék kifizetését az évre. Elmondták azonban, hogy továbbra is elkötelezettek a középtávú osztalékfizetési politikájuk iránt, miszerint a nettó eredmény 15-30%-át osztalékfizetésre fordítják.

Az Automobilwoche szerint a Volkswagen (VOW1.DE) nagy valószínűség szerint 2021 első felében dönt a Bugatti márkájának sorsáról. A német autógyártó a márka fejlesztésének módjait keresi, de a Rimac Automobili részére történő eladás is az opciók között van.

A Deutsche Bank (DBK.DE) a tervek szerint több mint 2 milliárd eurónyi bónuszt fizetett volna ki a bank kereskedési részlegének erős eredményei nyomán a dolgozók megjutalmazására, ami a 2019-es jövedelmezési keret 30%-os növekedését jelentette volna. Az Európai Központi Bank ugyanakkor bírálta a bankot a keret nagysága miatt, így várhatóan csökkentésre kerül.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek