Piaci körkép: a texasi hideg miatt zuhan az RWE

A vegyes ázsiai kereskedés ellenére az európai részvénypiacok magasabban forognak a hét utolsó kereskedési napján. A pluszok az egész kontinensen megfigyelhetők, a német DAX (DE30) és a francia CAC40 (FRA40) 0,5% körüli mértékben erősödik, a brit FTSE 100 (UK100) alulteljesítő, csak egy picivel áll tegnapi záróértéke felett. Az európai részvények az erős német beszerzési menedzser adatok közlése után indultak emelkedésnek.

A DAX (DE30) tegnap kapott egy ütést, de az árfolyam támaszra talált a 13.845 pontos szintnél, amit a késő januári emelkedés 38,2%-os visszatérési szintje határozott meg Az index ezután fordult és áttörte a lokális piaci geometria által meghatározott kereskedési sáv felső határát (sárga dobozok), így elérte 13.950 pontos ellenállási szintet.

Forrás: xStation5

Az ebben a zónában mutatott reakció kulcsfontosságú lesz, ha az index nem tud ezen átjutni, akkor folytatódhat a sávkereskedés 13.845 és 13.950 pont között, de ha sikerülne áttörni a 13.950 pontos ellenállást, az megerősítené a negatív korrekció végét és egy erősebb felfelé tartó mozgást indíthat el. Ilyen forgatókönyv esetén az első figyelendő ellenállási szint a 14.020 pont, ezen a területen található, a 200 órás mozgóátlag is.

Vállalati hírek

A Bloomberg riportja szerint a Volkswagen (VOW1.DE) a Porsche sportautó részleg önálló tőzsdére vitelt fontolgatja, a német cég már tárgyal a lehetséges kibocsátásról a tanácsadókkal. Az eladásból befolyó összeget akvizíciókra vagy technológiai beruházásokra fordítanák.

Az RWE (RWE.DE) figyelmeztetett arra, hogy az amerikai működéséből származó bevételek alacsonyabbak lesznek a kialakult energiaválság miatt. A német társaság közölte, hogy a sarkköri hideg áramkimaradásokat okozott a texasi szélerőműveinél, és a nap- , illetve szélerőművek működésében tapasztalt problémák néhány száz millió eurós negatív hatással lesznek az eredményre, mert a társaságnak szélsőségesen magas árakon kellett áramot vásárolnia annak érdekében, hogy teljesíteni tudja vállalt kötelezettségeit.

Az RWE nagyot esett a texasi fejlemények miatt bejelentett profit warningra, a papír közel 4 hónapos mélyponton forog és a 31,75 euró alatt lévő támaszt teszteli.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Allianz éves eredményszámaival és az RWE technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »