Az XTB a világ TOP 5 globális brókere közé került (x)

Az XTB Csoport rekord nyereséggel zárta a 2020-as évet, de talán még fontosabb, hogy az aktív ügyfelek számát 135%-kal sikerült növelni egy év alatt, így 2020 utolsó negyedévére a cég felkerült a Finance Magnates által összeállított TOP 5 globális Forex / CFD brókercég listájára.

Akkor számít aktívnak egy ügyfél, ha legalább egy tranzakciót végrehajtott a vizsgált három hónapos időszakban. 2020 végére az erre vonatkozó szám elérte a 72.346-ot, ez az eredmény pedig lehetővé tette az XTB-csoport számára az ötödik hely megszerzését a legnagyobb globális brókerek rangsorában  – az aktív ügyfelek számát tekintve – a Finance Magnates által közzétett negyedéves jelentésben.

  • 112 ezer új ügyfél

„Az XTB egyik prioritása az, hogy ügyfeleinek növekvő igényeire összpontosítson azáltal, hogy a legjobb befektetési ajánlatot nyújtja számukra mind az eszközök, mind a platform és a szolgáltatás tekintetében. Folyamatosan fejlesztjük az xStation és az xStation Mobile platformjainkat. Ezek a tevékenységek pozitívan befolyásolták az eredményeket, és 2020-ban több mint 112 000 új ügyfelet szereztünk, ami annyi, mint a 2014 és 2019 közötti időszakban összesen.

Nem lassítunk – 2021-ben még legalább 120 000 új ügyfelet szeretnénk szerezni” – mondta Omar Arnaout, az XTB vezérigazgatója.

„Különösen büszkék vagyunk azonban az aktív ügyfelek számára, amely lehetővé tette számunkra, hogy először kerüljünk fel a TOP 5 globális brókerek listájára – ez azt mutatja, hogy az ügyfelek nagyra becsülik ajánlatunkat, és értékelik az XTB-nél való kereskedést” – tette hozzá Omar Arnout.

Az új ügyfelek megszerzésére való összpontosítást megerősítik a csoport által közzétett adatok is, az XTB az öt legnagyobb bróker között a legdinamikusabbnak számított az aktív ügyfelek számának növekedése szempontjából: 2020 negyedik negyedévét összehasonlítva 2019 megfelelő időszakával, az XTB hozzávetőlegesen 41 500 aktív ügyféllel bővült, vagyis 135%-os növekedést regisztrált (2019 negyedik negyedévében az XTB-nek körülbelül 30 800 aktív ügyfele volt).

A Finance Magnates jelentésében a brókerek összesített listájában az XTB a 2019 év végi 20. helyről 2020 végére az 5. helyre lépett előre, és az aktív ügyfelek legnagyobb növekedését regisztrálta az öt vezető bróker közül.

  1. IC Markets / 191 ezer aktív ügyfél / 48%-os növekedés
  2. Plus500 / 185 ezer aktív ügyfél / 61%-os növekedés
  3. IG Group / 121 ezer aktív ügyfél / 34%-os növekedés
  4. GAIN Capital / 93 ezer aktív ügyfél / 27%-os növekedés
  5. XTB / 72 ezer aktív ügyfél / 135%-os növekedés

A Finance Magnates az egyik legnagyobb globális online multi-aktíva kereskedési tudásközpont, a Finance Magnates Intelligence elemzői csoportja negyedéves jelentéseket tesz közzé, melyek összefoglalják a befektetési ágazatot, bemutatják az abban működő vállalatokat, valamint a trendeket, híreket és a szabályozás változásait.

Az XTB Csoport évek óta szerepel a jelentésekben megjelenő brókerek között, de az aktív ügyfelek számát tekintve most először került fel a legnagyobb vállalatok TOP 5 listájára.

Ha kedvet kapott 

Amennyiben Ön is ki szeretné magát próbálni a tőzsdei kereskedés világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és tanulja meg, hogyan kereskedhet magabiztosan! [/box]

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek