Pörgetik az oltási kampányt az USA-ban

Naponta 1,7 millió embert oltanak be koronavírus ellen az Egyesült Államokban; ez a szám jóval meghaladja az egy hónappal ezelőtti napi egymilliót – közölte szerdán a Fehér Ház az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva.

A növekedés részben annak köszönhető, hogy az embereket elkezdték beoltani a Moderna- és a Pfizer-vakcinák második adagjával. Az első dózisok beadásának üteme az elmúlt hetekben nagyrészt állandó volt, átlagosan napi 900 000 körül mozgott. A CDC adatai szerint keddig több mint 56 millió adag vakcinát adtak be a Covid-19 betegség ellen az Egyesült Államokban.

Joe Biden amerikai elnök többször is hangoztatta: kitűzött célja, hogy első 100 hivatali napja alatt 100 millió amerikait beoltsanak. Szakértők szerint e cél eléréséhez az oltások ütemének még gyorsulnia kell, és akkor teljesíthető az elnök másik ígérete is, miszerint a nyár végéig minden amerikai felnőtt megkapja az oltását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Jól halad az oltási kampány az USA-ban

Fordulópont az amerikai járványkezelésben

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint kedden az Egyesült Államokban 62 398 új Covid-19-esetet és 1756 halálos áldozatot regisztráltak. Az újonnan fertőzöttek legmagasabb szintje január 28-án volt 300 282 fővel, a legmagasabb halálozási szám pedig február 12-én 5443 elhunyttal. A Covid-19 okozta halálozások száma már meghaladta a 488 ezret az országban.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »