Piaci körkép: duplatetőt rajzolt a DAX

Többé-kevésbé laposan folyik a kereskedés Nyugat-Európában. Az éjjeli szakaszban elért nyereségek egy részét visszaadták az indexek a reggeli nyitás idejére azon hírekre, miszerint újra kiéleződhetnek a kereskedelmi ellentétek Kína és az USA között.

A német ZEW-intézet üzleti hangulat indexe ma 10 órakor került publikálásra, az adat sokkal jobb lett a vártnál, a várakozások alindexe a korábbi 61,8 pontról 71,2 pontra emelkedett, miközben a piacok csökkenésre számítottak (várakozás: 60 pont) A jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex viszont enyhén romlott -66,4 pontról -67,2 pontra, itt az elemzői várakozás -66,5 pont volt.

A DAX (DE30) tegnap felpattant a 14.080 pontos támaszról és újratesztelte a 14.150 pontos területet a ma hajnali ázsiai kereskedés idején. A bikák ugyanakkor nem tudták áttörni ezt a szintet és visszahúzás indult meg, ezzel pedig egy duplatető mintázat rajzolódott ki a grafikonon  14.150 pontnál. Az index később tesztelte a mintázat nyakvonalát az említett 14.080 pontos szinten, az esés 14.070 pontnál állt meg az 50 órás mozgóátlag magasságában (zöld vonal). Ha az index innen újra emelkedni tud és túljut a 14.150 pontos csúcson, akkor a rövidtávú medvepiaci forgatókönyv törlésre kerül.

Forrás: xStation5

Másrészről viszont, ha a lefelé tartó mozgás folytatódik és az árfolyam 14.080 pont alá esik, akkor a duplatető mintázat megvalósulása lehetséges. Ilyen forgatókönyv esetén az index leeshet a 140.15 pontos szintig. Megjegyzendő, hogy az overbalance-szerkezet alsó határa és a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) is e szint közelében található.

Vállalati hírek

Carsten Spohr, a Lufthansa (LHA.DE) vezérigazgatója közölte, hogy a társaság újratárgyalja az Airbus és Boeing repülőgépgyártókkal kötött szerződéseit. A Lufthansa néhány nagyobb gépre leadott megrendelését kisebbekre cserélné, mert a német légitársaságnak a jövőben nem lesz szüksége annyi üzleti osztályú kapacitásra. A Lufthansa arra számít, hogy ezen a nyáron a légiforgalom a 2019-es szintek 40-60%-a között alakul.

A Manager Magazin riportja szerint a Zalando (ZAL.DE) részesedést vásárolna a Flaconi szépségipari termékekkel foglalkozó online kiskereskedőben a ProSiebenSat (PSM.DE) csoporttól. A ProSiebenSat a hét elején jelentette be, hogy vevőket keres a részesedésre, amely mintegy 800 millió eurót érhet. A Manager Magazin ugyanakkor nem részletezte, hogy honnan származnak a hírek és az érintett társaságok sem nyilatkoztak a Bloomberg megkeresésére.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Zalando technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »