Piaci körkép: duplatetőt rajzolt a DAX

Többé-kevésbé laposan folyik a kereskedés Nyugat-Európában. Az éjjeli szakaszban elért nyereségek egy részét visszaadták az indexek a reggeli nyitás idejére azon hírekre, miszerint újra kiéleződhetnek a kereskedelmi ellentétek Kína és az USA között.

A német ZEW-intézet üzleti hangulat indexe ma 10 órakor került publikálásra, az adat sokkal jobb lett a vártnál, a várakozások alindexe a korábbi 61,8 pontról 71,2 pontra emelkedett, miközben a piacok csökkenésre számítottak (várakozás: 60 pont) A jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex viszont enyhén romlott -66,4 pontról -67,2 pontra, itt az elemzői várakozás -66,5 pont volt.

A DAX (DE30) tegnap felpattant a 14.080 pontos támaszról és újratesztelte a 14.150 pontos területet a ma hajnali ázsiai kereskedés idején. A bikák ugyanakkor nem tudták áttörni ezt a szintet és visszahúzás indult meg, ezzel pedig egy duplatető mintázat rajzolódott ki a grafikonon  14.150 pontnál. Az index később tesztelte a mintázat nyakvonalát az említett 14.080 pontos szinten, az esés 14.070 pontnál állt meg az 50 órás mozgóátlag magasságában (zöld vonal). Ha az index innen újra emelkedni tud és túljut a 14.150 pontos csúcson, akkor a rövidtávú medvepiaci forgatókönyv törlésre kerül.

Forrás: xStation5

Másrészről viszont, ha a lefelé tartó mozgás folytatódik és az árfolyam 14.080 pont alá esik, akkor a duplatető mintázat megvalósulása lehetséges. Ilyen forgatókönyv esetén az index leeshet a 140.15 pontos szintig. Megjegyzendő, hogy az overbalance-szerkezet alsó határa és a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) is e szint közelében található.

Vállalati hírek

Carsten Spohr, a Lufthansa (LHA.DE) vezérigazgatója közölte, hogy a társaság újratárgyalja az Airbus és Boeing repülőgépgyártókkal kötött szerződéseit. A Lufthansa néhány nagyobb gépre leadott megrendelését kisebbekre cserélné, mert a német légitársaságnak a jövőben nem lesz szüksége annyi üzleti osztályú kapacitásra. A Lufthansa arra számít, hogy ezen a nyáron a légiforgalom a 2019-es szintek 40-60%-a között alakul.

A Manager Magazin riportja szerint a Zalando (ZAL.DE) részesedést vásárolna a Flaconi szépségipari termékekkel foglalkozó online kiskereskedőben a ProSiebenSat (PSM.DE) csoporttól. A ProSiebenSat a hét elején jelentette be, hogy vevőket keres a részesedésre, amely mintegy 800 millió eurót érhet. A Manager Magazin ugyanakkor nem részletezte, hogy honnan származnak a hírek és az érintett társaságok sem nyilatkoztak a Bloomberg megkeresésére.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Zalando technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »