Piaci körkép: a Volkswagen nem ijed meg az Apple piacra lépésétől

● Magasabban forognak az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) visszahúzódott a 14.085 pontos támaszhoz
● A Volkswagen nem tart az Apple-lel való versengéstől

Az erős ázsiai kereskedés után Európában is magasabban kezdték a hetet a piacok, ugyanakkor a nyitásban látott nyereségek egy részét már visszaadták az indexek. Az amerikai és a kanadai kereskedők ma ünnepnap miatt pihennek és a gazdasági naptár is üres, így nyugodt napra számíthatunk.

Magasabban indította a napot a DAX (DE30) az ázsiai indexek erős emelkedése után, de a bikák nem tudták megtartani az elért nyereséget és az európai kereskedés kezdete után az index elkezdett lefelé csúszni. A DAX a rövidtávú swing szintig esett 14.085 pontra, ahol a medvék megálltak a támadással. Megjegyzendő, hogy az index még így is magasabban áll a pénteki záróárnál. Ha a lefelé tartó mozgás folytatódna,  az overbalance-szerkezet alsó határára kell figyelni 14.015 pontnál, ami egybeesik az 50 órás mozgóátlaggal (zöld vonal).

Forrás: xStation5

Másrészről, ha az index elkezdene visszaemelkedni, akkor az első ellenállás a napközbeni 14.150 pontnál elért csúcs lehet. A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy a mai likviditás valószínűleg egész nap alacsony marad az amerikai és kanadai ünnepnap miatt.

Vállalati hírek

Herbert Diess, a Volkswagen (VOW1.DE) vezérigazgatója közölte, hogy az Apple bőséges forrásai és az akkumulátorok és szoftverek területén meglévő szakértelme ellenére a Volkswagen nem fél attól a versenyhelyzettől, amelyet az iPhone gyártója hozhat az elektromos autók piacára. Diess elmondta, hogy a technológiai szektorral ellentétben az autóipart nem tudja gyorsan letarolni egy új szereplő. A Reuters 2020 decemberében számolt be arról, hogy az Apple 2024-re készen állhat az elektromos személyautók tömegtermelésére.

A Lanxess (LXS.DE) ma az egyik legjobban teljesítő részvény a német piacon. A társaság bejelentette, hogy aláírt egy megállapodást az amerikai Emerald Kalama Chemical vegyipari céggel annak felvásárlásáról. Az ügylet értéke 1,08 milliárd dollár és a Lanxess jelenlegi likvid eszközeiből kerül finanszírozásra. Az ügyletet várhatóan 2021 második felében zárják le és függ a hatóságok jóváhagyásától.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

 

 

Felkapott hírek

Friss hírek