Piaci körkép: 2014 óta először nyereséges a Deutsche Bank

● Pluszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön
● A DAX (DE30) tesztelte a 14 ezer pontos szintet, de sikertelenül
● A Deutsche Bank 2014 óta először zárt nyereséges évet

Az európai részvénypiacok a pozitív tartományban járnak ma is, annak ellenére, hogy Ázsiában borús hangulatban telt a kereskedés, a legtöbb index mínuszban zárt. A DAX erősen indította a napot, az index tesztelte a 13.980 és 14.000 pont közötti ellenállási zónát, de nem tudott fölé jutni. A DAX ezután visszaadott egy keveset az emelkedéséből és 13.950 pontra tért vissza. A hangulat ugyanakkor továbbra is pozitív, és nem zárható ki az említett ellenállás újabb tesztje a nap hátralévő részében.

Forrás: xStation5

Ha megtörténne a lélektanilag fontos 14.000-es szint áttörése, az index megpróbálhatja megtámadni a történelmi csúcsot jelentő 14.100 pontos szintet a következő napokban. A piacok helyreálltak a Reddit-fórumozók által tett vásárlások okozta bizonytalanságból és úgy tűnik újra az amerikai élénkítő csomag elfogadásának javuló kilátásaira fókuszálnak. A DAX esetében továbbra is él a felfelé tartó trend és hacsak nem látunk egy alacsonyabb mélypontot az órás grafikonon, akkor a bika forgatókönyv sértetlen marad.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) közzétette a 2020 IV. negyedévére vonatkozó és az egész éves eredményszámait. A német hitelező 113 millió eurós nettó profitot ért el 2020-ban – ez volt a bank első nyereséges éve 2014 óta. A Deutsche Bank továbbá 1,38 milliárd eurós árbevételt ért el a kereskedési üzletágában a IV. negyedévben, ami 17%-os növekedést jelent éves összehasonlításban. Ezzel a bank igazolta azokat az értesüléseket, miszerint jobban teljesítettek ezen a téren az 5 legnagyobb amerikai versenytársuknál – A Wall Street nagybankjainak átlagos növekedése 10%-os volt. A bank pénzügyi igazgatója közölte, hogy az árbevétel pozitív lendülete kitart 2021 elején is. A teljes Q4-es árbevétel 5,45 milliárd euró lett, kissé magasabb az 5,44 milliárdos elemzői várakozásnál.

A Bayer (BAYN.DE) közölte, hogy egy felülvizsgált kártérítési tervet terjeszt elő az amerikai bíróságon a jövőbeni Roundup perek károsultjaival történő megegyezés érdekében. A társaság arra kéri a bíróságot, hogy egyezzen bele a jövőbeni perek összegének 2 milliárd dollárban történő maximalizálásába, megemelve korábbi 1,25 milliárd dolláros ajánlatát, melyet a bíróság korábban már elutasított.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

Gázadót vezetnek be Németországban

Németországban új illetéket építenek be a földgáz árába az orosz szállítások visszafogása miatt rendkívüli költségekkel küzdő szolgáltatók támogatására. A szabály októberben lép életbe, az illeték egyelőre kilowattóránként 2,419 eurócent (9,6 forint) lesz - jelentették be hétfőn.

Read More »