A Golden Globe idei jelöltjei

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) szerdán hozta nyilvánosságra a Golden Globe-jelöltek listáját. A szervezet 25 filmes és televíziós kategóriában jelentette be jelöltjeit – írja a Variety.

https://www.instagram.com/p/CK1SxsWhgIs/

A legtöbb, hat filmes jelölést a Mank című film kapta, de a díjra Vanessa Kirby, Mundruczó Kornél legutóbbi filmjének főszereplője is esélyes a drámai filmek kategóriájának legjobb színésznői között.

A Netflix magasan vezetve a mezőnyt 20 televíziós jelölést gyűjtött össze, míg a második helyen álló HBO és HBO Max összesen kilenc díjra esélyes a tévés produkciók terén. A tévésorozatok közül a legtöbb, hat jelölést a Netflix A korona című, brit királyi családról szóló szériája kapta.

A Golden Globe-díjátadót február 28-án virtuálisan rendezik meg a pandémia miatt. Újdonság, hogy a rendezvényt két helyszínen, Los Angelesben és New Yorkban tartják, a díjazottak a világ több tájáról kapcsolódnak be az adásba. A műsor házigazdájaként New Yorkból Tina Fey, Los Angelesből pedig Amy Poehler jelentkezik be.

A jelöltek teljes listája megtekinthető a Variety cikkében.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Variety

Friss hírek