Brutális hóvihar az USA keleti partján

Hétfőre virradóra elképesztő mennyiségű hó esett le az Egyesült Államok keleti partvidékén – és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a java még hátravan. A gond csak az, hogy az időjárás az oltási kampányt is számos helyen megbénítja.

Chicagót, Washington DC-t, Philadelphiát és New Yorkot egyaránt ellepte a hó. A főbb repülőtereken számos járatot töröltek, beleértve a LaGuardia repülőtér összes járatát, valamint a Newark Liberty nemzetközi repülőtér és a John F. Kennedy nemzetközi repülőtér járatainak mintegy 75 százalékát. Számos Covid-19 oltási időpont pedig vagy lemondásra vagy átütemezésre került.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója például a Twitteren közölte, hogy a vihar miatt ideiglenesen bezárják az állam hat legnagyobb oltási központját:

Az ítéletidő várhatóan még kedden is folytatódik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy az utazási körülmények északkeleten „rendkívül nehézkessé, illetve helyenként lehetetlenné válhatnak”.

Míg az érintett területeken tartózkodó embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthonaikban és kerüljék az utazást, a washingtoni Nemzeti Állatkert óriáspandái láthatóan nagyon élvezik a téli csodavilágot:

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / NBC News

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »