Több száz üzletét bezárja a Douglas

A Douglas parfümérialánc több száz üzletét bezárja – közölte csütörtökön a 25 európai országban tevékenykedő német társaság.

Mint kiemelték, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások felgyorsították az online vásárlás népszerűség-növekedésének trendjét, ezért már tavaly nyár óta vizsgálják, hogy a fogyasztói szokások tartós változása révén milyen módosítások szükségesek az üzlethálózatban.

Az elemzés eredményeként úgy döntöttek, hogy a 2400 parfüméria közül mintegy 500-at felszámolnak, többségüket Dél-Európában. A boltbezárások végrehajtásáról tárgyalásokat kezdenek a munkavállalók képviselőivel. Az átalakítást 2022 őszére fejezik be.

A Douglas központi, düsseldorfi csapata 2018-ban. Kép forrása: Douglas

A trend változása a bevételekben is nagyon megmutatkozik

A Magyarországon 2001-ben megjelent és 22 boltot üzemeltető társaság kiemelte, hogy a 2019/2020-as üzleti évben 50 százalékkal növekedett online parfümériájuk látogatottsága. Az elektronikus kereskedelmi üzletág bevétele így minden korábbinál nagyobbra, éves szinten 40,6 százalékos növekedéssel 822 millió euróra emelkedett. A hagyományos boltok bevétele ezzel szemben 15,8 százalékkal 2,4 milliárd euróra süllyedt.

A két értékesítési csatornát együttvéve a társaság bevétele 3,2 milliárd euró volt a tavaly szeptemberrel véget ért üzleti évben, ami 6,4 százalékos csökkenés az egy évvel korábban elért 3,5 milliárd euróhoz képest. Az online üzletág teljesítményének aránya a bevételben meghaladta az egynegyedet, 8,5 százalékponttal 25,4 százalékra emelkedett az előző évi 16,9 százalékról.

A társaság egyszeri tételektől megtisztított, kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 16,7 százalékkal 292 millió euróra süllyedt.

  • További vállalati híreink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »