Folytatódnak a zavargások Hollandiában

Hollandiában harmadik napja tüntetnek a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett kijárási tilalom ellen. A gond csak az, hogy a zavargások egyre erőszakosabbak; a rendőrség szerint évtizedek óta nem volt példa ilyen szintű agresszióra – írja a BBC.

A holland kormány hosszas megfontolás után döntött arról a múlt héten, hogy este fél 9 és reggel fél 5 között kijárási tilalmat rendel el a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából.

Ennek hatására a hétvégén országszerte zavargások törtek ki. Szombaton, a kijárási tilalom első estéjén, a rendbontók egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, míg a dél-hollandiai Steinben is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

Vasárnap és hétfőn szintén folytatódtak a tüntetések; a rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat és könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen. A holland televíziócsatornák arról számoltak be, hogy Eindhovenben és Rotterdamban fiatalokból álló bandák tüzeket gyújtottak és üzleteket fosztottak ki. Hétfőn több mint 180 embert tartóztattak le 10 városban.

Mark Rutte miniszterelnök elítélte az erőszakot, az igazságügyi miniszter pedig közölte, hogy a kijárási tilalom továbbra is érvényben marad.

Forrás: BBC / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »