Folytatódnak a zavargások Hollandiában

Hollandiában harmadik napja tüntetnek a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett kijárási tilalom ellen. A gond csak az, hogy a zavargások egyre erőszakosabbak; a rendőrség szerint évtizedek óta nem volt példa ilyen szintű agresszióra – írja a BBC.

https://www.instagram.com/p/CKg1pdEsZPe/

A holland kormány hosszas megfontolás után döntött arról a múlt héten, hogy este fél 9 és reggel fél 5 között kijárási tilalmat rendel el a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából.

Ennek hatására a hétvégén országszerte zavargások törtek ki. Szombaton, a kijárási tilalom első estéjén, a rendbontók egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, míg a dél-hollandiai Steinben is összetűzésbe torkollott egy százfős illegális rendezvény feloszlatása.

Vasárnap és hétfőn szintén folytatódtak a tüntetések; a rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat és könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen. A holland televíziócsatornák arról számoltak be, hogy Eindhovenben és Rotterdamban fiatalokból álló bandák tüzeket gyújtottak és üzleteket fosztottak ki. Hétfőn több mint 180 embert tartóztattak le 10 városban.

Mark Rutte miniszterelnök elítélte az erőszakot, az igazságügyi miniszter pedig közölte, hogy a kijárási tilalom továbbra is érvényben marad.

Forrás: BBC / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »