Piaci körkép: 13.800 pont fölé próbál visszatérni a DAX

● Alacsonyabban állnak a tőzsdék a vegyes PMI-adatok után
● A DAX (DE30) 13.800 pont alá esett
● A Siemens és a Volkswagen közzétették előzetes eredményszámaikat

Mínuszban kezdték a mai napot az európai tőzsdék, a veszteségek pedig csak nőttek a vegyes német és francia PMI-adatok (beszerzési menedzser indexek) közlése után. A jelentések a szolgáltató szektor további gyengeségét mutatták, míg a termelői szektor továbbra is növekedésben van. A DAX 13.800 pont alá esett, de próbál visszatérni e szint fölé.

A 14 ezer pontos szint áttörésére tett tegnapi sikertelen kísérlet után a DAX (DE30) erőteljesen lefelé indult. Az esés ma fokozódott a francia beszerzési menedzser indexek publikálása után és a DAX 13.800 pont alá tört le. Az esést megállították a német adat közlése után, de az  index nem tudott jelentős pozitív korrekciót végrehajtani.

Forrás: xStation5

A 13.800 pontos szint marad a figyelendő rövidtávú ellenállás, miután az áttörésére tett kísérletek egyelőre sikertelenek voltak. Ha nem sikerül e szint fölé jutni és egy újabb eladási hullám indul el, a medvék első célpontja a 13.700 pont körüli támaszzóna lehet. A befektetőknek érdemes észben tartaniuk, hogy Biden beszéde 20:45-kor hozhat némi volatilitást a dollár piacára és a részvénypiacokra.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) pluszban forog a 2020 negyedik negyedévére vonatkozó előzetes eredményszámok közzététele után. A társaság közölte, hogy a kiigazított EBITDA a mobilitási üzletágban 219 millió euró lett, míg az okos infrastruktúra üzletág 391 millió eurós, a digitális ipar szegmens pedig 848 millió eurós EBITDA szerinti eredményt produkált. Az eredmények jobbak lettek a várakozásoknál.

A Volkswagen (VOW1.DE) is közzétette előzetes eredményeit 2020-ra. A dízeltermékek kivételével számított működési profit 10 milliárd euró körül alakult, az autóipari nettó cashflow pedig elérheti a 6 milliárd eurót. A társaság közölte azt is, hogy a leszállított autók száma a negyedik negyedévben meghaladta az előző, harmadik negyedévben elért számokat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 82%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »