Nem tartják meg idén a riói karnevált

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

“Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a rendezvényt” – írta a Twitteren.

A hagyományos télűző vigasságot eredetileg február 13-16. között rendezték volna, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották. “A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények, illetve a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – fogalmazott Paes.

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, “2022-ben azzal az intenzitással fogjuk ünnepelni az életet és kultúránkat, ahogy megérdemeljük”.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Twitter

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »