A Lufthansa már csak 1 millió eurót veszít kétóránként

A német Lufthansa-csoport vezérigazgatója, Carsten Spohr egy Eurocontrol által szervezett online interjúban közölte, hogy a légitársaság már csak 1 millió euró veszteséget termel kétóránként, ami jelentős javulás a koronavírus-járvány korábbi időszakához képest. 

A járvány kitörése óta volt olyan pont a cég életében, amikor kétszer ekkora volt a veszteség, azaz a cég óránként veszített 1 millió eurót. A Lufthansa azóta csökkentette költségszintjét és átalakította menetrendjét is, azokat az útvonalakat részesítve előnyben, amelyeknél a szállítmányozási üzletág hozzá tud járulni a nyereséges üzemeléshez – mondta el Carsten Spohr.

A Lufthansa részvények árfolyamváltozása az elmúlt 5 évben. Forrás: xStation5

A nem túl ideális üzemelési körülmények a Lufthansa részvényárfolyamán is meglátszanak, a papír jelenleg 10 euró környékén forog, történelmi csúcsát pedig 30 euró felett, még 2017-ben állította be.

Forrás: CNBC

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »