Májusig 566 ezerre emelkedhet a halálesetek száma az USA-ban

Az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) kutatóintézet modellszámításai szerint májusig akár az 566 000-et is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma az Egyesült Államokban.

A modell – amely a maszkviselési szabályoktól, az oltóanyag-terjesztés gyorsaságán át az emberek egészségügyi szabályok betartását illető hajlandóságáig számos tényezőt figyelembe vesz – azt vetíti előre, hogy a halálesetek száma csak március elején kezd stagnálni az USA-ban.

A Covid-19-hez köthető elhalálozások száma augusztus óta folyamatosan nő az országban; éppen kedden lépte át a legújabb mérföldkövet, a 400 000 esetet.

Kép forrása: IHME

Az IHME által kiadott jelentéseket korábban sokszor bírálták, mert magas fokú bizonytalanságot tartalmaznak, ami pontatlan előrejelzéseket eredményezhet. Noha az intézet számításai a járvány első hulláma során valóban alulbecsülték a halálozások számát, az azóta közölt prognózisok meglehetősen pontosnak bizonyultak.

A kutatóintézet világviszonylatban is készített előrejelzést; eszerint május 1-jéig csaknem további 1 millióval nőhet a halálesetek száma, amely már most is 2 millió felett van.

Kép forrása: IHME

Forrás: NBC News / IHME

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »