A brit lakosság 10%-a már átesett a koronavírus-fertőzésen

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett legújabb becslése szerint a brit lakosság tíz százalékának szervezetében lehet jelen koronavírus-antitest.

Átfogó tanulmányában az ONS közölte: reprezentatív számítási módszertana arra vall, hogy az Egyesült Királyság messze legnépesebb nemzete körében, azaz az 56 milliós Angliában decemberben a lakosság 12,1 százalékának szervezetében találtak volna koronavírus-fertőzésre utaló antitesteket vérvizsgálatra alapuló teljes körű szűrés esetén.

Ez a 16 évesnél idősebb lakosságra vetítve azt jelenti, hogy Angliában 5,4 millió felnőtt szervezetében lehet jelen a SARS-CoV-2 típusú koronavírus ellen képződő antitest, vagyis 8 ember közül egynek a vérmintájában ki lehetne mutatni ennek a jelenlétét.

Kép forrása: ONS

A statisztikai hivatal becslése szerint Walesben 9,8 százalék, Skóciában 8,9 százalék, Észak-Írországban pedig 7,8 százalék azoknak az aránya, akiknek szervezetében jelen lehet a fertőzés esetén termelődő antitest.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / The Independent

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »