Piaci körkép: Biden csomagjára várnak a befektetők

● Pozitív tartományban járnak az európai piacok csütörtökön
● A DAX (DE30) újra meglátogatta a 14 ezer pont körüli területet, de lefordult onnan
● Egyiptom felülvizsgálja a Siemens-szel kötött, gyorsvasúti hálózat kiépítésére szóló megállapodását

Pluszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön, a hangulatot azok a sajtóhírek javítják, miszerint Joe Biden egy 2 billió dolláros gazdasági csomag tervével fog ma előállni. A DAX-nak (DE30) sikerült eljutnia a 14 ezer pont körüli területre, de nem tudott sokáig ott tartózkodni. A vártnál picivel jobb német GDP-adatot tettek közzé ma délelőtt, a 2020-as egész éves GDP 5%-kal csökkent, miközben a várakozások 5,1%-os visszaesésről szóltak.

A DAX (DE30) esését tegnap a 13.875 pontos támasz meg tudta állítani, majd az index innen felpattant és javított a hét elején látott gyenge teljesítményéhez képest. Eljutott a 61,8%-os visszatérési szinthez 14.000 pontnál, itt azonban megakadt a felfelé tartó mozgás, a bikák nem tudták áttörni ezt az ellenállást.

Forrás: xStation5

Jelenleg egy visszahúzást figyelhetünk meg, mely során az index újra a napi mélypontok felé vette az irányt. Ha a lefelé tartó mozgás során az index letörné 1.950 pontos swing szintet, az egy erős jelzés lenne a kereskedők számára arról, hogy a DAX (DE30) fenntartja legutóbbi kereskedési sávját. A befektetőknek érdemes észben tartaniuk, hogy ma még lesz néhány kockázati esemény – ilyen Powell Fed-elnök beszéde 18:30-kor és Joe Biden beszéde éjfél után (1:15-kor).

Vállalati hírek

Egyiptom bejelentette, hogy felülvizsgálják a Siemens-szel (SIE.DE) megkötött, gyorsvasúti hálózat kiépítésére kötött megállapodás utolsó változatát. A megállapodásban az szerepel, hogy a Siemens 1.000 kilométernyi hálózatot 23 milliárd dollárért épít meg, A munkák várhatóan a felülvizsgálat után azonnal megkezdődnek, az első szakasz 15 állomás kiépítését tartalmazza és várhatóan két éven belül be is fejeződne.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek