Piaci körkép: még hosszabb lezárásoktól tartanak a befektetők

● Lapos kereskedés zajlik az európai piacokon
● A DAX (DE30) napi mélypontja közelében tartózkodik a lezárások meghosszabbításáról szóló pletykákra
● A Deutsche Bank megszüntetheti üzleti kapcsolatait a Trump Organizationnel

Többé-kevésbé a tegnapi zárószintek körül mozognak kedden az európai piacok. A DAX (DE30) elindult ugyan a 14 ezres szint felé, de a friss sajtóhírek nyomán visszafordult. A Bild azt írta, hogy Angela Merkel véleménye szerint Németországnak még 8-10 hét szigorú lezárásra lenne szüksége ahhoz, hogy kordában tartsák a koronavírus-járványt. Ez azt jelentené, hogy a korlátozások április elejéig is fennmaradhatnak.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) a mai kereskedés kezdetén újra tesztelte a 13.980 pont és a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintje (14.000 pont) által alkotott ellenállási zónát, de az index visszaesett azokra a sajtóhírekre, miszerint a németországi korlátozások április elejéig is fennmaradhatnak. A német index a napi mélypontja közelében forog és a 38,2%-os visszatérési szintet teszteli 13.920 pontnál. Ha ez a szint letörne, akkor a lefelé tartó mozgás kiterjedhet a 13.875 pont körüli területen található swing szintig.

Vállalati hírek

A Capitolium múlt heti ostroma több – főleg amerikai – céget késztetett arra, hogy változtasson a politikai adományozási gyakorlatán. A New York Times szerint a Deutsche Bank (DBK.DE) ennél is tovább ment. A NYT azt állítja, hogy a Deutsche Bank úgy döntött, nem üzletel többé Donald Trumppal és az általa irányított vállalatokkal. A Deutsche Banknak mintegy 340 millió dolláros hitelkitettsége van Trumppal és cégeivel szemben, a bank a Trump Organization legnagyobb hitelezője. A lépést azért hozták meg, mert az amerikai elnökkel való üzleti kapcsolat negatív publicitást hozott a német hitelezőnek.

Az RWE (RWE.DE) egy új szélerőmű farmot tervez létrehozni egy korábbi bánya területén Németországban. Az építkezés várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg. Az új szélerőműpark 28,5 MW kapacitású lesz és várhatóan 2022 elején áll üzembe.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az RWE technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Felemás éve volt az Audinak

A prémium járműveket gyártó Audi az értékesítés csekély visszaeséséről, egyidejűleg az elektromos modellek értékesítésében csaknem 60 százalékos bővülésről számolt be a globális beszállítói problémákkal és a pandémia hatásaival terhes 2021-es év teljesítménye alapján.

Read More »

Leave a Reply