Kudarcot vallott Kim Dzsong Un ötéves gazdasági terve

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Koreai Munkapárt kongresszusának szerdai megnyitóján kijelentette: ötéves gazdasági terve megbukott, ugyanis szinte egyik ágazatban sem sikerült teljesíteni a kitűzött célokat – jelentette szerdán a KCNA állami hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

„A gazdasági tervnek már tavaly teljesülnie kellett volna, de szinte minden szektor óriási mértékben elmaradt a céloktól” – fogalmazott Kim, aki egyúttal az elért sikereket sem mulasztott el megemlíteni: például „az ország hatalmának és globális presztízsének megerősítését”, illetve Észak-Korea (állítólagos) koronavírus-mentességét.

A mostani ülésen új ötéves tervet készülnek elfogadni, mégpedig az új körülményekhez igazítva a gazdasági és pártpolitikai stratégiát. A ritka politikai összejövetelen 250 pártvezető, 4750 küldött és mintegy 2000 néző vesz részt.

Az Euronews összeállítása a kongresszusról:

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Reuters oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »