Egekben a DAX az év első kereskedési napján

● Erősödnek a részvények 2021 első kereskedési napján
● A DE30 újrateszteli rekordját 13.900 pontnál
● A Daimler beleegyezett egy 30 millió dolláros bírság kifizetésébe

Nagy nyereségekkel kezdték az új évet az európai részvénypiacok, miután Ázsiában is erősen indult az év. A német DAX 1,3%-os pluszban van, míg a francia CAC40 és a holland AEX indexek 1,8%-kal állnak magasabban, de a legjobban a brit FTSE 100 teljesít, jelenleg 2,6%-os nyereséget mutat.

A Bild riportja szerint Németország január végéig tervezi meghosszabbítani a lezárásokat, amik az eredeti tervek szerint január 10-ig tartanának – a kérdésről ezen a héten várható döntés.

A DAX (DE30) visszahúzódott a tavalyi év két utolsó kereskedési napján, ma azonban az index a kockázati étvágy globálisan megfigyelhető növekedésének köszönhetően újra a nemrég beállított történelmi csúcsa közelében mozog 13.900 pont körül. Egy új napon belüli csúcs is összejött, de az index nem tudta megtartani ezt a szintet és egy kisebb visszahúzás alakult ki, így jelenleg valamivel 13.900 pont alatt jár a DAX.

Forrás: xStation

Azok a hírek, miszerint Németország a lezárások meghosszabbítására készül, mindeddig nem befolyásolta a piacokat, ugyanakkor ez egy figyelendő kockázati tényező marad. Ha visszahúzás következne, akkor a 13.700 pontos területen található egy támasz.

Vállalati hírek

A Commerzbankkal (CBK.DE) tervezett 2019-es sikertelen egyesülési kísérlet nem vette el a Deutsche Bank vezetőinek kedvét attól, hogy más fúziókban gondolkodjanak tovább. Egy friss interjúban Christian Sewing, a Deutsche Bank (DBK.DE) vezérigazgatója elmondta, hogy a bank pénzügyi erejének javulása által a bank vezető szerepet játszhat az európai bankszektor konszolidációs folyamatában.

Az európai bankrendszer nagyon elaprózott, ezért egy konszolidáció segítene az európai hitelezőknek abban, hogy könnyebben felvehessék a versenyt például tengerentúli konkurenseikkel.

A Daimler (DAI.DE) beleegyezett egy 30 millió dolláros bírság kifizetésébe az Egyesült Államokban. A bírság egy visszahíváshoz kapcsolódik, ahol a cég nem tett időben lépéseket és nem tartotta be a jelentési kötelezettségeket. A bírság fele ugyanakkor feltételes, így a Daimlernek végül lehet, hogy nem kell majd kifizetnie.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »