A válság alatt is vették a Teslát

Az előző évinél harmadával több, közel félmillió autót értékesített tavaly a Tesla.

A cég honlapján publikált közlemény szerint 2020-ban az előző évinél 36 százalékkal több, 499,5 ezer autót adtak el, ebből a negyedik negyedévben 180,6 ezret. Már a harmadik negyedévi 139,3 ezres értékesítés is rekord volt a vállalat történetében.

Elon Musk, a cég alapító-vezérigazgatója 500 ezres értékesítési célt tűzött ki 2020-ra. A cél elérése érdekében az év utolsó három napján a Tesla ingyen kínálta a 10 ezer dolláros „önvezető” járműelektronikai csomagot. Az „önvezető” csomag használatához valójában szükséges a sofőr felügyelete, mert jogilag ő felel a jármű működéséért.

A Tesla 2020-ban 509,7 ezer autót gyártott. A cég részvénye tavaly 700 százalékkal emelkedett és 705,67 dolláron zárt december 31-én. A Tesla piaci tőkeértéke megközelíti a 670 milliárd dollárt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »