Piaci körkép: a DAX új járvány utáni csúcsot állított be

● Magasabban forognak az európai piacok
● A DAX új napon belüli, járvány utáni csúcsot állított be
● A Siemens újra megpróbálkozhat a logisztikai üzletágának eladásával

Pozitív tartományban mozognak a nyugat-európai tőzsdeindexek a hét utolsó kereskedési napján. Az amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos remények adnak lendületet a bikáknak, az amerikai képviselőház várhatóan ma délután szavaz az intézkedésekről. Ezen kívül szellős ma a gazdasági naptár, így a kereskedők a politikai eseményekre fókuszálhatnak. A Brexit-megállapodás továbbra is bizonytalannak tűnik, a megbeszélések a hétvégén pöröghetnek fel.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) ugrott egyet felfelé a mai kereskedés kezdetén és ezzel új napon belüli, járvány utáni csúcsot állított be 13.760 pont körül. Az októberi korrekció 127,2%-os visszatérési szintje szolgált ellenállásként ezen a területen és az index visszahúzódott 13.700 pont alá, ennek ellenére a DAX (DE30) továbbra is 13.815 pontos történelmi csúcsa közelében jár. Az amerikai képviselőház várhatóan ma szavaz az újabb élénkítő csomagról, pozitív eredmény esetén újabb lökést kaphatnak a részvények.

Vállalati hírek

A Bloomberg cikke szerint a Siemens (SIE.DE) azt fontolgatja, hogy újra megpróbálkozik a postai és repülőtéri logisztikai üzletágának eladásával. A riport azt állítja, hogy a német társaság  jövő év első felében kezdhet vevőt keresni. A Siemens 2014-ben már megpróbálta eladni a logisztikai üzletágát, most annak köszönhetően vágnának újra neki az eladási folyamatnak, hogy a koronavírus-járvány miatt a logisztika világszerte előtérbe került.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »