Barnier: a 24. óra végén tartanak a Brexit-tárgyalások

Csupán néhány munkaóránk maradt arra, hogy az Európai Unió és az Egyesült Királyság megállapodásra jusson az átfogó kereskedelmi kapcsolatokról, és továbbra is nagyon keskeny mezsgyén haladunk – jelentette ki Michel Barnier, az EU főtárgyalója az Európai Parlament pénteki plenáris ülésén.

Barnier közölte: „Még látok esélyt a megállapodásra, de a megmaradt nagyon kevés időt hatékonyan kell felhasználni, ha azt akarjuk, hogy az egyezmény január 1-jétől életbe lépjen. Utolsó kísérletet teszünk arra, hogy pontot tegyünk a halászattal kapcsolatos vitás kérdések végére.”

A főtárgyaló felhívta a figyelmet arra, hogy még ő maga sem tudja, miképp végződnek a már kilenc hónapja folyó tárgyalások, de a helyzet nagyon komoly, százezrek megélhetéséről van szó.

Barnier csütörtökön még reménykedett abban, hogy a tárgyalásoknak pozitív lesz a kimenetele. A nap folyamán úgy nyilatkozott, hogy a felek akár már pénteken közös nevezőre juthatnak a továbbra is a vita tárgyát képező egyenlő piaci versenyfeltételek és a halászat szabályozásának kérdéseiről.

Közel az áttörés a Brexit-megállapodás ügyében

https://www.instagram.com/p/CI74ME9n0_6/

Forrás: MTI

Friss hírek