Piaci körkép: a német szigorítás ellenére emelkednek a tőzsdék

● Magasabban forognak az európai tőzsdék
● A DAX a 13.235 pontnál lévő swing szintet teszteli
● A Deutsche Bank a New Yorkban lévő dolgozók felének áthelyezését fontolgatja

Pozitívan kezdték a hetet az európai piacok, követve az ázsiai piacok hangulatát – a befektetők nem foglalkoznak az Európa legnagyobb gazdaságában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekkel. Angela Merkel német kancellár vasárnap bejelentette, hogy szerdától egészen január 10-ig szigorúbb korlátozásokat vezetnek be az országban, bezárnak az iskolák és a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek. A döntést azért kellett meghozni, mert a korábbi “soft lockdown”, azaz “enyhe lezárás” nem tudta megakadályozni a vírus terjedését.

A DAX (DE30) a fentiek ellenére pluszban forog ma, a befektetők figyelmen kívül hagyták az újabb szigorításokat. Az index a kereskedési sáv közepét és a 13.235 pontnál lévő swing szintet teszteli. A DAX pénteken a kereskedési sáv aljánál, 13.000 pont környékén is járt, de sikerült onnan visszakapaszkodnia.

Forrás: xStation

Ha egy kitörést látnánk a 13.235 pontos szint fölé, a kereskedési sáv tetejének (13.450 pont környéke) tesztelése lehet a következő lépés. A kereskedőknek ugyanakkor figyelemmel kell lenniük a megállapodás nélküli brit kilépés kockázataira, amelyet a jelek szerint még mindig nem áraztak be a piacok. A tárgyalások a legutóbbi, vasárnapi határidő lejártával is folytatódnak ugyan, de a kulcskérdésekben hónapok óta nincs egyetértés, így egy utolsó pillanatos megegyezés egyre valószínűtlenebbnek tűnik. A pénteki eladási hullám egyik fő oka is a Brexittel kapcsolatos hírfolyam volt.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) a New Yorkban lévő irodai munkaerejének áthelyezését fontolgatja az ország alacsonyabb költségű területeire. A Financial Timesnak adott interjúban Christiana Riley, a Deutsche Bank amerikai szárnyának vezetője elmondta, hogy a következő 5 évben  a 4600 New York-i irodai dolgozó mintegy felét az ország területén belüli kisebb csomópontokba helyezhetik át.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek