DAX-elemzés: egyelőre elmaradt a csúcstámadás

● Enyhe emelkedést mutatnak az európai piacok
● A DAX (DE30) újra a járvány utáni csúcsok tesztelésére készülhet
● A HelloFresh erősödik az éves eredményvárakozás megemelése nyomán

Az amerikai tőzsdéken a technológiai szektorban látott tegnapi eladási hullám és a gyenge ázsiai kereskedés ellenére az európai piacok nyereségben állnak csütörtök délelőtt, ugyanakkor az emelkedés mértéke meglehetősen kicsi. A befektetők várják a további híreket az EU csúcstalálkozóról azzal kapcsolatban, hogy elfogadják-e az uniós költségvetést és a helyreállítási alapot – sajtójelentések szerint Lengyelország és Magyarország kompromisszumra jutott Németországgal. Ezen túl EKB ülés is lesz ma, ahol a várakozások szerint a kötvényvásárlási program keretösszegének megemelését jelentik be.

A DAX (DE30) tegnap egy újabb sikertelen kísérletet tett a korábbi járvány utáni csúcsok áttörésére, az index tesztelte a 13.450 pontnál lévő ellenállási zónát, de lefordult róla. Ma ugyanakkor ismét látható némi vételi kedv, így nem zárható ki, hogy a közeljövőben egy újabb tesztre kerül sor.

Forrás: xStation

Ha sikerülne áttörni az említett 13.450 pontos szintet, a bikák célja a korai 2020-as swing szint tesztelése lehet 13.650 pontnál, amit az októberi eladási hullám 127,2%-os külső visszatérési szintje is jelez. Jegyezzük meg, hogy ez már csak egy hajszállal marad el a februárban beállított 13.800 pont körüli történelmi csúcstól. Másrészről, ha a DAX (DE30) nem tud új járvány utáni csúcsra jutni és elindul egy korrekció, akkor a 13.000 pontnál lévő támasz lehet az első figyelendő szint.

Vállalati hírek

A HelloFresh (HFG.DE) erősödik ma, miután a társaság úgy döntött, hogy megemeli egész évre vonatkozó eredményvárakozását. A német ételkiszállító cég immár 107-112% közötti egész éves árbevétel-növekedésre számít, szemben a korábbi előrejelzésben szereplő 95-105%-os sávval. A kiigazított EBITDA-mutatót 12,5-13.5% közé várják, szintén felfelé módosítva a korábbi 11,4-12,8% közötti sávot. 2021-re az értékesítés 20-25% közötti növekedését várja a cég.

A Lufthansa (LHA.DE) bejelentette, hogy január elején a koronavírus-oltások szállítására szolgáló járatokat indít.

Elemzői lépések:

● A Vonovia (VNA.DE) részvényekre “vétel” ajánlást adott a Societe Generale. A célárat 68,10 euróban határozták meg.
● A Deutsche Wohnen (DWNI.DE) részvényekre szintén “vétel” ajánlást adott a Societe Generale. A célárat 44,30 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Munich Re technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek