Piaci körkép: dolgozói 10%-át elbocsátja a Thyssenkrupp

● Alacsonyabban forognak az európai piacok csütörtökön
● A DAX (DE30) a rövidtávú kereskedési sáv alját teszteli
● A Thyssenkrupp (TKA.DE) további 11 ezer munkahelyet szüntet meg

A Wall Street tegnapi gyenge teljesítménye és a vegyes ázsiai kereskedés után az európai részvénypiacok mínuszban forognak. A német, a francia, a spanyol, a brit és a holland tőzsdeindex egyaránt 1% feletti gyengülést mutat, az esés fő mozgatórugói a romló járványhelyzet és az emiatt visszatérő korlátozások, de az európai indexek az uniós költségvetés és a helyreállítási csomag elfogadásával kapcsolatos rossz kilátásokra is reagálnak, mivel Lengyelország és Magyarország megvétózta ezek jóváhagyását.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) tegnap ismét a 13.250 pontos ellenállás felé mozdult, de nem tudta azt elérni, az ezt követő lefelé történő megindulás pedig visszalökte az indexet az utóbbi napokban kialakult kereskedési sáv aljára, 13.070 ponthoz. Ugyanezen a területen ráadásul egy felfelé tartó trendvonal is található, így ha elesne ez a szint, akkor begyorsulhat a lefelé tartó mozgás. Ilyen forgatókönyv esetén a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) lehet az eladók első célpontja 13.000 pontnál, a kulcstámasz pedig 12.800 pont környékén található, amit a 23,6%-os visszatérési szint és az overbalance-szerkezet alsó határa jelöl ki.

Vállalati hírek

A Thyssenkrupp (TKA.DE) közzétette eredményjelentését a 2020-as pénzügyi évére (Q4 2019 – Q3 2020). A német acélipari társaság 28,9 milliárd eurós éves árbevételt generált, 31.2%-kal kevesebbet, mint tavaly és jelentősen alulmaradt a 30,8 milliárdos elemzői várakozásokkal szemben is. A cég 5,5 milliárd eurós nettó veszteségről számolt be, és közölték, hogy a jelen környezetben nincs lehetőség osztalékfizetésre. Azt is bejelentették, hogy további 11 ezer munkahelyet szüntetnek meg, ami a teljes munkaerő-állomány mintegy 10%-a.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további információkkal ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek