DAX elemzés: továbbra is kulcsszintje alatt mozog az index

Pozitívan kezdték a hetet az európai piacok, az erős bikapiaci löketet a hétvégén aláírt RCEP-megállapodás adta meg, melynek keretében 15 ázsiai és a csendes-óceán térségéhez tartozó ország a világ eddigi legnagyobb szabadkereskedelmi egyezményét írta alá. Az ázsiai piacok raliztak a hétfői kereskedésben és a világ többi része is követte a trendet.

A gazdasági naptár ma üres, így a napi kereskedés menetét a hétvégén érkezett hírek és a jegybankárok beszédei határozhatják meg. (Lagarde at 14:00-kor fog beszélni). Eredményközlés sem várható ma, mivel a nagyobb cégek már mind közzétették harmadik negyedéves jelentéseiket.

Az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) alá történő rövid leszúrást követően a DAX (DE30) visszatért ezen támasz fölé. A mai nyitást követően látott éles esés az említett mozgóátlag tesztje volt és ezúttal is megtámasztotta az indexet (narancssárga körök).

Ugyanakkor az éjjeli kereskedés során felfelé is történt egy teszt, a DAX a 13.250 pontos ellenállást támadta, de ezúttal sem sikerült azt áttörnie. Az elmúlt 7 napban ez már a negyedik próbálkozás volt, ami arra utal, hogy ez az ellenállás nagyon erős.

Pozitív szemszögből nézve a DAX már három magasabb mélypontot rajzolt, ami viszont azt jelzi, hogy a bikák még mindig előnyben vannak. Ha sikerülne a 13.250 pontot áttörni, akkor begyorsulhat a felfelé tartó mozgás.

Az elemzés teljes verziója a Delivery Hero technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »