Piaci körkép: állami mentőcsomagot kér a Thyssenkrupp

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék a tegnapi szárnyalás után
● A DAX (DE30) visszahúzódott a 13.125 pontnál lévő ellenállás alá
● A Thyssenkrupp (TKA.DE) állami mentőcsomagról tárgyal a német kormánnyal

Az európai részvénypiacok a tegnapi zárás közelében indították a mai napot – az éjszakai határidős kereskedésben láthattunk egy kis esést, de reggelre ezt sikerült is ledolgozni. A befektetők egyrészt örülnek az oltással kapcsolatos pozitív híreknek, ugyanakkor  a nagy mennyiségben történő gyártás időigényes folyamat lesz. és még sok időbe fog telni, mire a népesség jelentős hányadát sikerül beoltani.

A ZEW Intézet gazdasági hangulat indexeit ma délelőtt 11-kor publikálták a novemberi hónapra vonatkozóan. Az elemzők az üzleti várakozások tekintetében 43,1 pontos adatot vártak az előző hónapban mért 56,1 pont után, de a tényadat még rosszabb lett, mindössze 39 pont. A jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex -59,5 pontról – 63,5 pontra esett (itt -64,3 pont volt a várakozás). Az adatok a koronavírus-járvány miatt újra bevezetett korlátozó intézkedések következtében romló gazdasági kilátásokra utalnak.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) komoly emelkedést mutatott tegnap a Pfizer/BioNTech koronavírus-oltással kapcsolatos bejelentésre. A német index a 13.300 pontos ellenállás felé ugrott meg, de később visszacsúszott a 13.125 pontos ellenállási szint alá, amit a korábbi fej-váll alakzat vállvonala jelöl ki. Az index ma reggel is tesztelte ezt az akadályt, de nem tudott átjutni rajta. A technikai kép most egy visszahúzást támogat, amely során a 12.500 pontos szint lehet az első komolyabb figyelendő ellenállás. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az Adidas (ADS.DE) 5,96 milliárd eurós harmadik negyedéves árbevételről számolt be, ami 7%-os csökkenést takar éves összehasonlításban, de összhangban áll az elemzői becslésekkel. A működési eredmény éves alapon 11%-kal csökkent 794 millió euróra, míg a nettó eredmény 578 millió euró lett (várakozás: 523 millió). A társaság közölte, hogy a több országban nemrég bevezetett korlátozások miatt az üzletek  nyitvatartási rátája 93%-ra esett a szeptember végi 96%-ról, és a negyedik negyedéves működési eredményt csak a 100-200 millió eurós sávba várják (várakozás: 283,9 millió euró).

A német gazdasági miniszter megerősítette, hogy a kormány tárgyalásokat folytat a Thyssenkrupp (TKA.DE) vállalattal egy állami mentőcsomagról. A társaság és a német hatóságok egy 5 milliárd eurós segélycsomagról tárgyalnak a Thyssenkrupp acélüzletágának, ami egy 2 milliárd eurós likviditástámogató keretből és egy 3 milliárdos vissza nem térítendő támogatásból állna.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: fontos pert vesztett a Bayer

A vegyes ázsiai kereskedés után Európában sincs egyértelmű irány a tőzsdéken a hét első napján. A Bayer mínuszban forog ma, miután egy amerikai szövetségi bíróság a cég fellebbezését elutasítva fenntartotta ítéletét egy Roundup perben.

Read More »