Piaci körkép: jövőre is állami segítségre szorulhat a Lufthansa

● Lefelé mozdultak a piacok, Trump folyamatosan megkérdőjelezi a választási eredményeket
● A DAX visszahúzódott a 12.500 pontos szintről
● Az Allianz törölte a 2020-ban még esedékes részvény visszavásárlásokat

Megakadt az európai tőzsdék ralija pénteken, az európai indexek és az amerikai határidős indexek is lefelé mozdultak. Trump továbbra is megkérdőjelezi a választási eredményeket, miközben Biden egyre jobb pozícióban van az ingadozó államokban, ma délelőtt Georgiában is átvette a vezetést.

Az októberi NFP munkaerőpiaci jelentés (nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma) a mai nap legfontosabb makrogazdasági eseménye, az adatokat 14:30-kor publikálják és a várakozások szerint a munkaerőpiac kilábalásának lassulására utal majd. Egy gyenge adat tovább erősítheti a mai kockázatkerülő hangulatot.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) ralija a 12.500 pontos ellenállásnál állt meg. Az index ma benézett a 61,8%-os visszatérési szint alá is, a befektetők már készülnek a választás utáni jogi csatákra. A legközelebbi rövidtávú támaszt az 50%-os visszatérési szint és a július-augusztus fordulóján elért mélypont jelöli ki 12.240 pont környékén, míg a 12.100 pont alatti zóna továbbra is a bikák fő támasza. Kora délután, az NFP-jelentés publikálásakor magas volatilitás várható és további választási eredményekre is számíthatunk még a mai napon. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az Allianz (ALV.DE) ma tette közzé harmadik negyedéves eredményeit. A német biztosítótársaság 2,1 milliárd eurós nettó eredményről számolt be, ami éves összehasonlításban 5,9%-os növekedést takar. Az egy részvényre jutó eredmény így a 2019-es harmadik negyedév 4,66 eurós értékéről idén 4,89 euróra nőtt.

Az árbevétel és a működési eredmény viszont csökkent, az árbevétel 6,1%-kal esett vissza és 31,4 milliárd euró lett, míg a működési eredmény éves alapon 2,6%-kal csökkent 2,91 milliárd euróra. Az Allianz közölte, hogy a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt törölték a részvény-visszavásárlási program idei évre fennmaradó 650 millió eurós részét.

A Spiegel riportja szerint a német kormány arra számít, hogy a Lufthansa (LHA.DE) további állami segítségre szorul majd 2021-ben. A magazin belső kormányzati iratokra alapozta állítását, melyekbe állítólag betekintést nyertek. A Lufthansa tegnap délután tette közzé gyorsjelentését, mely szerint az év első 9 hónapjában már 5,5 milliárd (!) eurót veszített a cég.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek