Piaci körkép: ma fordulhat a DAX

● Javul az európai tőzsdék teljesítménye a reggeli esést követően
● A DAX (DE30) felpattant a 11.450 pont alatti támaszzónából
● A Fraport vezérigazgatója a 2020-as utasszámokat a 2019-es szintek 30% alá várja

Eséssel kezdték a napot az európai piacok, de azóta javult a teljesítményük, a legtöbb blue chip index már a tegnapi záróára körül forog, némelyik már a pozitív tartományban jár. Németország tegnap új korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvány megfékezésére, a bárok, éttermek, mozik, színházak, uszodák és edzőtermek e hét péntektől kezdve egy hónapra bezárnak. A hotelek ez idő alatt nem fogadhatnak külföldi turistákat, a nyilvános összejövetelek maximális létszámát pedig 10 főben korlátozták.

Peter Altmaier gazdasági miniszter és Olaf Scholz pénzügyminiszter részletesen kifejtették, a kormány hogyan tervezi megsegíteni az intézkedések által érintett vállalkozásokat. Azok a cégek, amelyek több mint 50 alkalmazottat foglalkoztatnak, megkapják a 2019 azonos időszakában elért árbevételük 70%-át, az 50 főnél kevesebb foglalkoztatottal rendelkező cégek pedig 75%-os kompenzációt kapnak.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) az éjjeli kereskedésben 11.300 pont alatt is járt, de az európai kereskedés kezdete előtt egy erős hullám indult felfelé, így a nyitás már nem volt ennyire negatív. A napos gyertya jelenleg egy “bullish pinbar” alakzatot mutat a grafikonon, így ha az index a mai napot a tegnapi zárás közelében vagy efelett tudja befejezni, az meghozhatja a vételi hangulatot. A legközelebbi ellenállási szint 12.100 pontnál található.

Vállalati hírek

Stefan Schulte, a Fraport (FRA.DE) vezérigazgatója elmondta, hogy a frankfurti repülőtér utasforgalma 2020-ban kevesebb lesz, mint a 2019 -es számok 30 százaléka. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 20 millió utassal számol a reptér az idei évre. A vezérigazgató közölte, hogy a 2019-ben látott 70 millió körüli utasszámot 2025 előtt várhatóan nem fogják újra elérni. A cég 2024 elejéig 4000-rel tervezi csökkenteni a munkahelyek számát.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »