A horvát fővárosban minden harmadik koronavírus-teszt pozitív

A horvát fővárosban, Zágrábban minden harmadik új koronavírus-teszt pozitív lett, miközben az országban ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában – derült ki a válságstáb csütörtöki jelentéséből.

A testület jelentése szerint az azonosított fertőzöttek száma 2776-tal nőtt az elmúlt egy nap alatt és elérte a 43 775-öt. Tizennyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 511-re emelkedett. Kórházban 985 beteget ápolnak, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a járványhelyzet alakulásától, valamint attól függően vezetnek be újabb szigorításokat, hogy a már érvényben lévőket mennyire tartják be az emberek.

A kormány arra számít, hogy a járvány két-három hét múlva tetőzik, a fertőzöttek száma pedig addigra elérheti a napi 5-6 ezret.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »