Piaci körkép: megnyugodott Európa az eladási hullám után

Megnyugodtak az európai piacok az eladási hullám után, vegyes a kereskedés képe csütörtökön. A befektetők a koronavírus miatti korlátozásokkal kapcsolatos új hírekre, valamint az amerikai GDP-jelentésre és az EKB kamatdöntésére várnak.

Végül, de nem utolsósorban, a befektetőknek észben kell tartaniuk, hogy jövő héten lesz az amerikai elnökválasztás és a közvélemény-kutatások eredményei is hatással lehetnek a piacokra.

A DAX (DE30) tesztelte a 11.450 ponton lévő támaszt, de eddig nem tudta letörni. Az index mozgása délután várhatóan volatilis lesz, ma jelenik meg ugyanis az amerikai GDP-jelentés és az EKB is kamatdöntő ülést tart. Az eladási nyomás visszatérésével újra az említett támasz kerülhet a középpontba.

Forrás: xStation

Vállalati hírek

Az MTU Aero Engines (MTX.DE) közzétette ma harmadik negyedéves jelentését. A repülőgép-alkatrész gyártó cég 16 millió eurós nettó nyereséget produkált, szemben a tavalyi 125,5 millió euróval. A részvényenkénti nyereség 0,28 cent lett,, éves összehasonlításban közel 90%-kal csökkent. Az árbevétel a 2019 Q3-as 1,16 milliárd euróról 0,91 milliárdra csökkent az idei harmadik negyedévben.

A megrendelések értéke szeptember végén 18,8 milliárd eurós értéket mutatott, szemben a tavaly év végi 19,8 milliárddal. A társaság a teljes éves árbevételt most már csak a 4-4,2 milliárd eurós sávba várja, a júliusi előrejelzésben még 4-4,4 milliárdos sáv szerepelt.

A Volkswagen (VOW3.DE) is a tavalyinál alacsonyabb profitot jelentett az idei harmadik negyedévre. A nettó nyereség 2.58 milliárd euró lett, szemben a tavalyi harmadik negyedéves 3,79 milliárdos értékkel. Az árbevétel csak kismértékben, 61,42 milliárd euróról 59,36 milliárdra csökkent, a működési eredmény viszont 30%-kal lett alacsonyabb éves összehasonlításban, 3,18 milliárd euró lett.

A társaság továbbra is a tavalyinál lényegesen alacsonyabb eladási számokat vár idénre, de közölték, hogy a helyzet a harmadik negyedévben javult, legfőképpen az erős kínai keresletnek köszönhetően.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az MTU Aero Engines technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »