Piaci körkép: esnek a részvények a nyugat-európai lezárások nyomán

● Zuhannak az európai piacok a lezárások visszatérése miatt
● A DAX (DE30) 11.700 pont alá esett
● A Deutsche Bank meglepetésre profitot jelentett

Mélyrepülésben vannak ma az európai részvények, miután Németország arra készül, hogy egy hónapra betiltja a beltéri kiszolgálást az éttermekben, pubokban és bárokban. Ezen  kívül pletykálnak arról is, hogy Franciaország egy teljes országra vonatkozó, egy hónapig tartó lezárást tervez, Macron elnök ma este 8-kor tájékoztatja majd a nemzetet. Az angol sajtó is arról írt, hogy egyre többen kérik Boris Johnsont arra, hogy vezessen be lezárást.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) tegnap egy sor technikai szint alá esett: a 200 napos mozgóátlag (lila vonal), az overbalance-szerkezet alsó határa (sárga járvány első hulláma után kialakult raliból számított 23,6%-os visszatérési szint együttese sem tudta meggátolni az esést, így a trend negatívra váltott. Az esés ma folytatódott és a német index 11.700 pont alá esett. Az első komolyabb támasz a 11.350 és 11.450 pont közötti területen található. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) publikálta ma Q3-as eredményét, az étel házhozszállítással foglalkozó cég közölte, hogy a megrendelések száma egy év alatt megduplázódott 362 millióra, míg az árbevétel 99%-kal nőtt éves alapon 776 millió euróra. A bruttó kereskedelmi volumen 70%-kal nőtt 3,4 milliárd euróra. A társaság felfelé módosította éves bevételvárakozását a 2,6 -2,8 milliárdos sávból a 2,7 – 2,8 milliárdos sávba.

A Deutsche Bank (DBK.DE) is jelentett ma, a német hitelező 5,9 milliárd eurós árbevételt ért el 2020 harmadik negyedévében, szemben az egy évvel ezelőtti 5,3 milliárd euróval, és meglepetésre 182 millió eurós profitot jelentett (a várakozás 114 millió eurós veszteség volt).
A rossz hitelekre képzett céltartalék mértéke 273 millió eurón állt, azaz kevesebb lett a második negyedévi 761 milliós és az első negyedévben látott 506 milliós értékeknél.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »