Piaci körkép: tovább kapaszkodik a DAX

● Magasabban forognak az európai piacok a német PMI-adatok közlése után
● A DAX (DE30) 12.600 pont fölé kúszott
● A Daimler a tavalyi évihez hasonló éves nyereségre számít idén

Magasabban forognak az európai részvénypiacok az erős német feldolgozóipari PMI-adatok (beszerzési menedzser index) nyomán, bár a szolgáltatóipari szektor megítélése romlott októberben az előző havi adatokhoz képest mind Németországban, mind Franciaországban. Az utolsó amerikai elnökjelölti vita az előzőhöz képest kevesebb port kavart, nem volt komoly hatással a piacokra.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) folytatja visszapattanását a tegnapi, 12,350 pont körüli mélypontjáról, a német index ma a PMI-adatok közlése után vett lendületet. A felfelé irányuló mozgás a 33-as exponenciális mozgóátlag közelében állt meg (zöld vonal, 4 órás intervallumon), de az emelkedés folytatódhat a 12.770 pontos szintig is, ahol az overbalance-szerkezet felső határa található (sárga doboz)). Ennek az akadálynak az áttörése azt jelezné, hogy egy nagyobb felfelé irányuló mozgás van készülőben. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) ma tette közzé harmadik negyedévre szóló teljes jelentését. Az árbevétel 40,3 milliárd euró lett, ami éves alapon 6,9%-os csökkenés és az elemzői várakozások mediánjától is némileg elmarad (40,7 milliárd). Másrészről viszont a harmadik negyedéves EBIT 3,07 milliárd euró lett, ami 14%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest és meghaladta a 2,89 milliárdos elemzői várakozást is.

A cég arra számít, hogy az eladott autók száma és az árbevétel az idei teljes évben lényegesen elmarad majd a tavalyi számoktól, ugyanakkor  a kínai kereslet erős visszapattanásának köszönhetően az egész évre vetített nyereség (EBIT) a tavalyi szint közelében alakul majd.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek