Piaci körkép: testszkenner-szoftverrel erősít a Zalando

● A reggeli esésből próbálnak felépülni az európai piacok
● A DAX (DE30) a 12.500 pontos szintet teszteli
● Az Uber állítólag 1,2 milliárd dollárt ajánlott fel a Daimler és a BMW közös autómegosztó vállalatáért

Nagyot estek az európai indexek a mai kereskedés kezdetén, de a veszteségek nagy részét azóta sikerült ledolgozniuk. A befektetők továbbra is tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy visszatérnek-e a nagy lezárások a főbb gazdaságokban.

Ma éjjel tartják az utolsó amerikai elnökjelölti vitát (éjjel 3:00-tól), ami rövidtávon elvonhatja a figyelmet a koronavírussal kapcsolatos hírekről (emelkedő esetszánok, újabb ösztönző csomag hiánya) de középtávon továbbra is ez marad a piacok fő mozgatórugója.

Forrás: xStation

A DAX-nak (DE30) sikerült ledolgoznia a kereskedés első órájában elszenvedett veszteségek jó részét, a német index érintette késő szeptemberi mélypontját 12.340 pontnál, de azóta már több mint 150 pontot emelkedni tudott. A DAX most a középtávú árzónájánál jár 12.500 pont körül, ennek áttörése kissé javítaná a bikák kilátásait. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Sajtójelentések szerint az Uber Technologies 1,2 milliárd dolláros ajánlatot tett a Free Now autómegosztó cégre, mely a BMW (BMW.DE) és a Daimler (DAI.DE) közös vállalkozása A Daimler állítólag készen áll a saját üzletrészének eladására, míg a BMW az eladás helyett inkább bevonná az amerikai Ubert is a közös vállalkozásba. A Free Now az Uber legnagyobb versenytársa több európai nagyvárosban, például Londonban is.

A Zalando (ZAL.DE) megvásárolta a zürichi székhelyű Fision szoftvercéget. A Fision egy testszkennelő alkalmazást fejlesztett ki, ami lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy lássák, hogyan állna rajtuk a ruhadarab, amit megvásárolnának. A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Daimler technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply