Tengeralattjárót építettek maguknak a drogcsempészek

Spanyolország északnyugati csücskében, Aldánban figyeltek fel a helyi rendőrök egy furcsa tengeri járműre az Atlanti-óceán partján, egy öbölben, melynek tetejéből három férfi mászott ki. A 66 láb hosszú jármű lassan visszaereszkedett a felszín alá, amikor a férfiak kiúsztak a part felé, ahol a rendőrök kettőt el is fogtak közülük.

Két nap után sikerült elvontatni a furcsa járművet a kikötőbe, melynek belsejében mintegy 100 millió dollár értékű kokaint találtak. Az, hogy a csempészek már saját tengeralattjárószerű járművet használnak a kokain Dél-Amerikából Európába történő eljuttatásához, jól mutatja a drogkereskedelem üzleti nagyságrendjét. Az amerikai drogellenes hivatal szerint a drogkereskedelem piaci nagyságrendje már meghaladja az Egyesült Államok teljes gazdaságának teljesítményét.

Az elfogott jármű ugyan nem tekinthető valódi tengeralattjárónak, mert nem mélyen a felszín alatt közlekedik, hanem a vízfelszín közelében, de az alatt mozog, így közel észrevehetetlen.

Forrás: Instagram / WSJ

Felkapott hírek

Friss hírek

Világszerte 90 új légitársaság indul idén

Bár a koronavírus-járványnak még messze nincs vége, a megtépázott légi közlekedési szektor már a globális fellendülésre készül. Az Avalon Holdings repülőgépeket lízingelő cég szerint idén több mint 90 új szolgáltató jelenik meg a légi iparban -  túlnyomó részüknél már a finanszírozás is biztosított.

Read More »