Amerika-szerte kezd túlterheltté válni az egészségügyi rendszer

Egyre több a beteg az amerikai kórházakban, több tagállamban nem elég az ágy és az orvos – jelentette szerda este az amerikai közszolgálati rádió (NPR). A riportösszeállítás szerint a járvány elsősorban a középnyugati államokban lángolt fel ismét, de Idahótól Ohióig mindenütt emelkedett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma.

Tíz olyan tagállamban van, amelyben szerdán megugrott a koronavírus okozta Covid-19 miatt kórházi kezelésre szoruló betegek száma: Arkansas, Dél-Dakota, Iowa, Kentucky, Montana, Nebraska, Nyugat-Virginia, Ohio, Oklahoma és Wisconsin.

A wisconsini Milwaukee-ban szerdán egy közparkban megnyílt az első tábori kórház, ahol már fogadták is az első betegeket. „Hálásak vagyunk a kórházainknak, de elszomorít bennünket, hogy hol tart ma Wisconsin” – nyilatkozta Tony Evers kormányzó. A politikus egyúttal arra kérte honfitársait, hogy maradjanak otthon. Közleménye szerint a tábori kórházban oxigénnel és Remdesivirrel kezelik majd a betegeket.

Kentuckyban Andrew Beshear kormányzó „gyászosnak” nevezte a helyzetet, és elrendelte a kórházi kapacitások jelentős kibővítését. „Ha szükséges, akkor szállodákat és közparkokat is igénybe kell vennünk” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján, utalva ő is a tábori kórházak felállításának lehetőségére. Beshear közölte: kedden 1312 új Covid-19-es beteget regisztráltak, 776 beteget kórházban ápolnak, 96-an vannak lélegeztetőgépen.

Ohióban szerdán 1154 fertőzöttet ápoltak kórházban, 158 beteget pedig lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Észak-Dakotában Doug Burgum kormányzó bejelentette, hogy a Nemzeti Gárda 50 tagját – akik eddig kontaktkutatással foglalkoztak – átirányítják, és ezentúl nekik kell értesíteniük az embereket a pozitív vírustesztről. Észak-Dakotában – a baltimore-i Johns Hopkins kórház és egyetem adatai szerint – 1224 új fertőzöttet regisztráltak szerdán.

Idahóban szerdán minden korábbinál több, 1030 vírusfertőzöttet diagnosztizáltak; ebben a tagállamban jelenleg több mint 45 ezer a koronavírusos betegek száma. Brad Little idahói kormányzó ennek ellenére sem tette kötelezővé a szájmaszk viselését, és nem szigorított az eddig érvényben lévő elővigyázatossági intézkedéseken sem.

Oklahomában szerdán 821 új fertőzést állapítottak meg, a kormányzó, Kevin Stitt elrendelte, hogy kórházba került betegeket „osszák el” az állam több egészségügyi intézménye között. A járvány terjedése miatt Bostonban Marty Walsh polgármester elrendelte, hogy valamennyi állami iskola távoktatásban folytassa a tanévet.

Robert Redfield, a járvány-, és betegségmegelőzési központok (CDC) igazgatója szerdai sajtókonferenciáján kijelentette: optimista azt illetően, hogy még az év vége előtt rendelkezésre áll a Covid-19 elleni oltóanyag. A konferencián jelenlévő Alex Azar egészségügyi miniszter hozzátette: elképzelhetőnek tartja, hogy az év végéig kétféle vakcina is kész lesz. „Január végéig elegendő vakcinánk lesz ahhoz, hogy az idős embereket, az egészségügyi dolgozókat és a mentőket beolthassuk” – fogalmazott. A miniszter márciusra prognosztizálta, hogy elégséges vakcina áll majd rendelkezésre valamennyi amerikai beoltásához.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »