Piaci körkép: az Airbustól vesz megfigyelő drónokat az EU parti őrsége

● A reggeli esésből próbálnak magukhoz térni az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) havi mélypontokat tesztelt a 12.550 pontos területen
● A Daimler közölte, hogy megegyezés nélküli Brexit esetén akár több száz millió eurót veszítene

Erős eladási hullám söpört végig ma délelőtt az európai tőzsdéken, a nyugat-európai indexek 0,6% és 1,% közötti mínuszt mutatnak, a brit és a belga részvénypiac van leginkább lemaradóban. Az S&P 500 határidős indexe 0,2% körüli mínuszban jár. Az európai részvénypiacokon továbbra is a lezárások miatti aggodalom és a megegyezés nélküli Brexit a két fő kockázati tényező.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) ma beesett a fej-váll alakzat nyakvonala alá. Az alakzat potenciális célára 12.475 pontra mutat, de az esést egyelőre sikerült megállítani a havi mélypontot jelentő 12.550 pontos szinten. A német index alacsonyabb mélypontot rajzolt a mostani esésben, ami a medvepiac felé mozdítja az általános hangulatot.

A koronavírus gyors terjedése, illetve az a tény, hogy sem az amerikai gazdaságélénkítő csomag, sem a Brexit-tárgyalások vonatkozásában nem sikerült előrébb jutni, segítette az eladási hullám kialakulását, így a fentiekkel kapcsolatos híreket érdemes követni. Ha letörne a 12.550 pontos támasz, akkor a figyelem a 12.350 pontos támaszra irányulna, ha viszont felfelé mozdulnának az indexek, akkor az első komolyabb ellenállás a 12.900 pontos területen található.

Vállalati hírek

Az Airbus (AIR.DE) elnyert egy szerződést megfigyelő drónok gyártására, melyet az Európai Unió parti őrsége fog használni a Földközi-tengeren. A szerződés négy évre szól, a pénzügyi részleteket egyelőre nem közölték, de sajtójelentések szerint több tízmillió eurós nagyságrendről lehet szó.

A Daimler (DAI.DE) közölte, hogy százmillió eurós nagyságrendű is lehet a vesztesége, ha az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót. Az ok, hogy a WTO-szabályai szerinti vámtarifák ártanának a cég által gyártott autók versenyképességének az Egyesült Királyságban, ahhoz pedig túl kicsik az eladások a brit piacon, hogy érdemes legyen ott egy üzemet építeni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply