Még a héten folytatódnak a Brexit-tárgyalások

A héten folytatódnak a tárgyalások az Egyesült Királyság és az EU jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről – közölte szerda este Boris Johnson brit miniszterelnök londoni hivatala.

A Downing Street szóvivőjének tájékoztatása szerint David Frost brit főtárgyaló és Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője szerdán beszélt egymással és megállapodott arról, hogy a tárgyalások a hét második felében Londonban folytatódnak.

A londoni miniszterelnöki hivatal beszámolója szerint e fejlemény előzményeként Barnier az Európai Parlamentben elhangzott szerdai nyilatkozatában elismerte, hogy a megállapodás érdekében mindkét félnek lépéseket kell tennie.

A múlt heti EU-csúcson olyan állásfoglalás született, hogy Londonnak kell megtennie a megállapodáshoz szükséges további lépéseket. A Downing Street erre reagálva a hétvégén még azt közölte, hogy a brit kormány értelmezése szerint ezzel az állásfoglalással az EU gyakorlatilag véget vetett a tárgyalásoknak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »