Piaci körkép: tovább folyik az Airbus-Boeing támogatási csata

● Feladták reggeli nyereségeiket az európai indexek
● A DAX (DE30) visszatért 13.000 pont alá
● Az EU kereskedelmi főbiztosa nem lát okot arra, hogy az Airbus visszafizesse a kormányzati támogatásokat

A nyitásban felfelé ugrottak az európai részvénypiacok, de a bikák nem tudták megtartani az emelkedéseket, így a nyereségek nagy része mostanra elpárolgott. A befektetők az amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos hírekre és az újabb korlátozó intézkedések bejelentésére várnak.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) nagyot emelkedett a mai kereskedés kezdetén, de a bikáknak nem sikerült tartósan átjutniuk a 13.000 pontos zónán, és elkezdődött a visszacsúszás. Az index a reggeli nyereség nagy részét már feladta és jelenleg a 200 órás mozgóátlag környékén forog – ez az átlag már korábbi ármozgásokban is szerepet játszott.

Ha az árfolyam ez alá esne, akkor megnyílna az út a 12.800 pontos támasz felé, a kulcstámasz pedig 12.500 pontnál található. A gazdasági naptár ma üres, így egész nap nyomott kereskedésre számíthatunk, esetleg az amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos hírek okozhatnak némi mozgást délután, de ez a folyamat igen lassan halad.

Vállalati hírek

Az Egyesült Államok fegyverszünetet ajánlott fel az Airbus-Boeing vitában, amennyiben az Airbus (AIR.DE) visszafizeti a milliárdos nagyságrendű kormányzati támogatásokat, amelyeket megkapott. Az EU kereskedelmi főbiztosa, Valdis Dombrovskis ugyanakkor közölte, hogy nem látja az amerikai követelések alapját.

Az amerikai ajánlat azután érkezett, hogy a WTO zöld utat adott az EU számára ahhoz, hogy vámokat vessen ki az Egyesült Államok felé a Boeingnek nyújtott illegális állami támogatások miatt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek