John Bolton: Trump még többet árthat, ha újraválasztják

John Bolton, az amerikai elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója szerint Donald Trump egy második elnöki ciklus esetén tovább ronthat az első négy hivatalban töltött éve alatt okozott károkon.

Bolton, aki 2018 és 2019 között 17 hónapig szolgált a Fehér Házban, nem épp jókedvében távozott posztjáról, ugyanis ő és az elnök között számos kérdésben – például az Észak-Koreával, Iránnal és Afganisztánnal kapcsolatos politika megítélésében – lényeges nézetkülönbségek voltak.

Az ex-tanácsadó később írt egy könyvet a közigazgatásban töltött idejéről, amelyben úgy jellemezte Trumpot, mint aki egyáltalán nem ismeri az alapvető geopolitikai tényeket – például az “elképesztően tájékozatlan” jelzővel illette -, illetve akit kizárólag saját maga és az újraválasztása érdekel. Trump válaszul azzal vádolta Boltont, hogy könyve csupa fikció, amelyet egy “elégedetlen unalmas bolond” írt.

Bolton a CNBC-nek nemrégiben adott interjújában elmondta: a Fehér Házban töltött ideje alatt nyilvánvalóvá vált számára, hogy Trumpnak nincs semmiféle “filozófiája” vagy “nagy stratégiája”. “Az elnök valójában se nem konzervatív, se nem liberális, ő egyszerűen csak Donald Trump, aki kizárólag Donald Trump újraválasztására koncentrál, kerüljön bármibe is” – fogalmazott.

“Nem hiszem, hogy valaha is teljesen megértette az Egyesült Államok elnökeként vállalt felelősségének, illetve döntéseinek súlyát, és éppen ezért aggódom amiatt, hogy milyen károkat okozott az országnak az első négy évben és még milyen károkat okozhat, ha megint megválasztják” – tette hozzá Bolton.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »