Koronavírus: a britek keresik az arany középutat

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem lehet ismét a tavaszihoz hasonló módon teljes zárlat alá helyezni a brit gazdaságot, de a koronavírus-járvány kórokozójának szabadjára engedése sem járható út.

Johnson hétfő délután a londoni alsóházban felszólalva elmondta, hogy szerdától háromfokozatú készültségi rendszer lép életbe Angliában:

  • Az alapszint a közepes készültségi fokozat, és az e kategóriába sorolt térségekben továbbra is a jelenlegi intézkedések maradnak érvényben.
  • A következő, magas készültségi szint elrendelése esetén az érintett országrészekben tilos lesz a nem egy háztartásban élő emberek együttléte zárt terekben, köztük magánlakásokban is, de szabadtéren érvényben marad a jelenlegi szabály, amely alapján legfeljebb hat, nem egy fedél alatt élő ember tartózkodhat egyszerre egymás társaságában.
  • A nagyon magas készültségi szint a magas fokozat korlátozó előírásai mellett a pubok és a bárok bezárását is jelenti az érintett térségekben.

A miniszterelnök közölte, hogy Liverpoolban és környékén a kormány a nagyon magas készültségi szintet rendeli el.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »