Friss hírek

Piaci körkép: megzavarta a tőzsdéket Trump bejelentése

A DE30 a 12.900 pontos ellenállással küzd

● Apró mínuszok az európai tőzsdéken
● A DAX (DE30) visszahúzódott 12.900 pont alá
● A Dialog Semiconductor magasabb harmadik negyedéves árbevételre számít

Enyhe csökkenést mutatnak szerdán az európai részvénypiacok azután, hogy Donald Trump úgy döntött, a választásokig már nem folytatják a tárgyalásokat az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomagról. A bejelentés utáni hirtelen esés nagy részét azonban még az éjjel ledolgozta a DAX.  A Fed jegyzőkönyvének publikálása lesz a mai nap fő makrogazdasági eseménye, erre európai idő szerint este 8-kor kerül sor.

Ma reggel 8-kor tették közzé az augusztusi német ipari termelés adatait. A termelés havi összehasonlításban 0,2%-kal csökkent a várt 1,5%-os emelkedéssel szemben, éves alapon pedig 9,6%-os volt a visszaesés, a -8,7%-os várakozást jelentősen alulmúlva. Az adatok a gazdaság gyenge teljesítményét mutatják, ami árnyékot vethet a harmadik negyedéves növekedésre.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) nagyot esett, amikor Trump bejelentette az újabb élénkítő csomagról szóló tárgyalások befejezését, de éjjel szépen visszakapaszkodott az index és reggel már a 12.900 pontnál lévő ellenállási zónát tesztelte. A bikáknak azonban nem sikerült ezt áttörni, így egy felső kanócos gyertya alakult ki a kulcsterületen. Jelenleg az index visszahúzódását figyelhetjük meg, az első rövidtávú támaszt a legutóbbi mélypontoknál 12.785 pontnál találjuk (38.2%-os visszatérési szint).

Vállalati hírek 

A Dialog Semiconductor (DLG.DE) az egyik legjobban teljesítő DAX-komponens ma, a társaság közölte, hogy a korábban közölt árbevételi várakozásnál magasabb értéket várnak a harmadik negyedévre. A Dialog Semiconductor most 386 millió dolláros árbevétellel számol 2020 harmadik negyedévére, szemben a korábbi 340-380 millió dolláros sávval. A harmadik negyedéves jelentést november 5-én teszik közzé.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »