Piaci körkép: óvatosak a tőzsdék az elnökjelölti vita előtt

Némi gyengeséget mutatnak ma az európai piacok, ami talán egy mai, nagy kockázatú eseménynek köszönhető, európai idő szerint éjjel 3 órakor kezdődik ugyanis az első amerikai elnökjelölti vita.

Trump és Biden egy 90 perces vitában feszül majd egymásnak, ami megbillentheti az előzetes felmérések szerinti állást, és formálhatja a korai várakozásokat arra vonatkozóan, hogy novemberben ki kerül majd ki győztesen az elnökválasztási párharcból. A befektetőknek ezt észben kell tartaniuk ma és holnap, ha kockázatos eszközökkel, például részvényekkel kereskednek.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) egy impresszív, 5%-os ralit mutatott be a pénteki mélypontjáról, és sikerült áttörnie az overbalance-szerkezet felső határát (sárga doboz). A felfelé tartó mozgás ugyanakkor ma megakadt a 12.900 pontos szint közelében, és egy erőteljes eladási hullám következett. A német index jelenleg a 12.800 pontos zónán és a július-augusztus fordulóján elindult emelkedés 50%-os visszatérési szintjén próbál újra átjutni.

Két fontos makroadat-közlés lesz még ma: 14 órakor érkezik a német fogyasztói árindex, majd 16 órakor a fogyasztói bizalom indexe, ezeknek azonban várhatóan nem lesz komolyabb hatása a kereskedésre, mert a befektetők inkább az éjjeli elnökjelölti vitát várják.

A kereskedők megemelkedett volatilitásra számíthatnak az éjjel a határidős indexek piacán, és mivel a likviditás alacsony lesz, akár jelentős mozgások is elképzelhetőek. A DAX vonatkozásában a 61.8%-os visszatérési szint lehet az első nagyobb támasz 12.665 pontnál, míg a 12.800 pont esetleges áttörése esetén újra a 12.900 pontos zóna kerülhet fókuszba.

Vállalati hírek

A Bloomberg riportja szerint az Uber Technologies azt fontolgatja, hogy ajánlatot tesz a Free Now autómegosztó közös vállalkozásra, melyet a BMW (BMW.DE) és a Daimler (DAI.DE) indított el. Az ügylet értékéről – amely megnövelné az Uber jelenlétét Európában és Latin-Amerikában – egyelőre nincs hír, de 2020 második negyedévének végén a Daimler 720 millió dollárra értékelte a közös vállalkozás általa tulajdonolt felét.

A Reuters jelentése szerint amerikai nyugdíjalapok beperelték az Allianz-ot (ALV.DE) azzal a váddal, hogy nem vigyáztak befektetéseikre a koronavírus-járvány alatt. A nyugdíjalapok egy csoportja kamionosokat, tanárokat és metró-dolgozókat képvisel, az alapok körülbelül 4 milliárd dollárt veszítettek az év eleji eladási hullám során.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a BMW technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »