DAX-elemzés: megtörni látszik a negatív trend

A pozitív elmozdulások dominálnak a mai kereskedésben, az európai indexek most reagálják le a péntek este a Wall Streeten kibontakozott ralit. A német részvények a legjobban teljesítők közt vannak, a DAX több mint 2%-kal erősödik.

Mára nem várható fontosabb makroadat, így a befektetők csak a hírekre támaszkodhatnak.  Az EU és az Egyesült Királyság közötti Brexit-tárgyalások ma folytatódtak, és a hírek szerint  ez lesz az utolsó forduló, mert többre már nem marad idő. Ezen túl a FED, az EKB és a Bank of England jegybankárai tartanak ma beszédeket.

Forrás: xStation

A DAX ma a mostani csökkenő hullám eddigi legnagyobb pozitív korrekcióját mutatta be, a német index áttörte a 12.700 pontot a 61,8%-os visszatérési szint közelében, és már 12.800 pontnál lévő ellenállási zóna felé tart, ami a szeptember közepén indult eladási hullám 50%-os visszatérési szintje.

A 12.700 pont feletti zárás azt is jelentené, hogy az index az előző korrekciónál látottnál magasabb csúcsot állít be, ami erősítené a további emelkedés esélyét. Ha az index átjutna a 12.800 pontos ellenálláson is, akkor a 13.000 pontos szint támadása (38,2%-os visszatérési szint) is a pakliban lehet.

Vállalati hírek

Dieter Zetsche, a Daimler (DAI.DE) volt vezérigazgatója bejelentette, hogy el fogja utasítani az igazgatóság azon javaslatát, hogy őt nevezzék ki a Daimler új elnökének. A lépés meglepetést okozott, mert a piac arra számított, hogy Zetsche veszi át ezt a feladatot 2021 márciusának végén, amikor a jelenlegi elnök mandátuma lejár. A spekulációk szerint Joe Kaeser, a Siemens távozó vezérigazgatója és a Daimler igazgatóságának jelenlegi tagja lehet az új jelölt a posztra.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Leave a Reply