Piaci körkép: újabb lezárásoktól tartanak a befektetők

• 7 hónapos csúcson a német üzleti hangulat
• Változatlanul hagyta a kamatokat a svájci jegybank
• Az Infineon (IFX.DE) chipje lehetővé teszi, hogy a hagyományos órák érintésmentes fizetésre is használhatóak legyenek 

Alacsonyabban forognak ma az európai tőzsdék azon aggodalmak miatt, hogy a koronavírusos esetszámok növekedése újra lezárások bevezetésére kényszeríthet több európai kormányt is, ami negatív hatással lenne a régió gazdaságának talpraállására.

Németország utazási figyelmeztetést adott ki Franciaország több részére, Párizsban és Londonban pedig a bároknak és éttermeknek este 10-kor be kell zárniuk. Spanyolország a Covid-19 esetek növekedése és a kórházak túlterheltségének elkerülése miatt a már bevezetett részleges lezárások kiterjesztését fontolgatja több régióra. Franciaország több városra, köztük Marseille-re vonatkozóan újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be. Olaszországban a miniszterelnök Giuseppe Conte azt mondta, hogy egy újabb általános lezárás bevezetésének valószínűsége alacsony, de ha szükséges, egyes jól-célzott lezárás előfordulhat.

Adatfronton a német Ifo-Intézet üzleti hangulat indexe szeptemberben 0,9%-kal emelkedett az előző hónaphoz képest, 93.4 pontra, ami ugyan a legmagasabb érték idén február óta, de így is alacsonyabb lett a 93,8 pontos elemzői várakozásnál. Franciaországban a termelési szektor folytatta fokozatos helyreállását szeptemberben, 96 pontos üzleti hangulat adat érkezett az augusztusi, 92 pontra módosított adat  után.

A svájci jegybank változatlanul hagyta kamatlábait és megerősítette, hogy szükség esetén erősebben is beavatkozik a devizapiacon a svájci frank erősödésének ellensúlyozása érdekében.

Forrás: xStation

DE30 – az index tegnap letörte a 12.600 pontos támaszt, ma pedig látható, hogy ez a szint immár ellenállásként funkcionál. Amíg az árfolyam ez alatt van, a lefelé történő korrekció folytatódhat. A következő fő támasz 12.160 pontnál található. Másrészről, ha sikerülne visszatérni 12.600 pont fölé, akár egy erősebb felfelé impulzus is a pakliban lehet a 13.300 pontos ellenállás felé. Forrás: xStation5

A svájci Winwatch bejelentette, hogy apró, az Infineon Technologies AG (IFX.DE) által gyártott biztonsági chipeket fog integrálni hagyományos karóráiba, amelyek lehetővé teszik, hogy gyors és biztonságos, rádiófrekvenciás fizetési tranzakciókat hajtsanak végre az órákkal milliszekundumok alatt.

A Lufthansa (LHA.DE) azt tervezi, hogy antigén-alapú koronavírus-gyorsteszteket ajánl fel az utasok számára a jövő hónaptól és tesztközpontok nyitását is fontolgatják egyesült államokbeli és kanadai repülőtereken – közölte a társaság egyik igazgatója kedden. A légitársaságok és repülőtér-üzemeltetők az utóbbi időkben arra kérték a kormányokat, hogy fogadják el az utasok negatív Covid-19 tesztjeit az utazási korlátozások és karanténkötelezettségek alternatívájaként.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Infineon technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek