Piaci körkép: 150 géppel csökkenti flottáját a Lufthansa

• Stabilizálódnak az európai részvénypiacok a június óta nem látott tegnapi esés után
• A DAX (DE30) egy lokális támaszszintet tesztel
• A Lufthansa (LHA.DE) további flottacsökkentést és elbocsátásokat jelentett be

Pluszban forognak ma az európai részvénypiacok, megpróbálnak felfelé kapaszkodni a tegnapi, június óta nem látott heves eladási hullám után. A befektetők ugyanakkor továbbra is aggódnak amiatt, hogy a növekvő koronavírusos esetszámok arra kényszeríthetik az európai  kormányokat, hogy további szigorításokat vezessenek be, ami esetlegesen újabb lezárásokhoz és kijárási korlátozásokhoz vezethet.

Emlékeztetőül, több európai ország, köztük Franciaország, Spanyolország és Görögország már bevezetett újabb korlátozásokat, ma pedig a brit miniszterelnök tart beszédet, melyben arra fogja kérni az állampolgárokat, hogy dolgozzanak otthonról és új szigorításokat fog bejelenteni a kocsmák, bárok és éttermek működésére vonatkozóan annak érdekében, hogy kordában tartsák a koronavírus-járvány második hullámát.

Eközben a Bank of England kormányzója, Andrew Bailey figyelmeztetett, hogy a COVID-19 esetek legutóbbi emelkedése “felerősítette a brit gazdaság lefelé irányuló kockázatait”, és a valós munkanélküliségi ráta magasabb, mint a hivatalos adat. Bailey ezen kívül próbálta lehűteni azokat a várakozásokat, miszerint a jegybank negatív kamatokat vezetne be. miután a múlt heti ülésről készült feljegyzésben jelezték: előfordulhat, hogy erre sor kerül a következő hónapokban.

Forrás: xStation

DE30 – tegnap az eladók sikeresen törték le a felfelé tartó trendvonalat és az 50 napos mozgóátlagot (zöld vonal), ami éles esést generált. A bikák 12.600 pontnál találtak némi támaszra, de ha kitart a negatív hangulat, akkor a 12.160 pontos támaszszint is elérhető lehet. Másrészről, ha a vevők meg tudják itt állítani az esést, akkor elindulhat egy felfelé tartó impulzus a 13.300 pontnál lévő ellenállás irányába. Forrás: xStation5

A Lufthansa (LHA.DE) 150 géppel készül csökkenteni flottáját – ez 50 géppel több, mint amit korábban terveztek – és az elbocsátások száma is magasabb lesz a korábban már jelzett, 22 ezer teljes munkaidős állást érintő vágásnál, mivel a növekvő koronavírusos esetszámok további nyomást helyeztek a légiközlekedési szektorra. A cég 1,1 – 1,3 milliárd dolláros leírást lesz kénytelen elkönyvelni a flottacsökkentés miatt, és a negyedik negyedévben csak 20-30%-os kapacitáskihasználtsággal számol.

A Volkswagen (VOW3.DE) tegnap bejelentette, hogy az ID.4 elektromos kompakt vásárlóinak az Egyesült Államokban három évig ingyenes és korlátlan töltési lehetőséget biztosít. Azok az ügyfelek, akik már vásároltak a múlt hónapban debütált típusból vagy lízingelik azt, használhatják a cég által működtetett, több mint 470 Electrify America töltőállomást, illetve több mint 2000 gyorstöltőt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Lufthansa technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek