600 ezer felett a fertőzöttek száma Spanyolországban

Spanyolországban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 600 ezret, a halálos áldozatok száma pedig a 30 ezret – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium keddi jelentéséből.

A tartományokból érkezett adatok alapján készült tájékoztató szerint az elmúlt 24 órában 3022 új fertőzöttet szűrtek ki a vizsgálatok, míg a legutóbbi összesítéshez képest több mint kilencezerrel emelkedett az azonosított esetszám. A vírus következtében egy nap alatt 156-an hunytak el, az elmúlt egy hétben pedig 303-an.

A szaktárca szerint technikai okok miatt Katalónia ezúttal kimaradt az összesítésből, de a többi tartomány közül továbbra is a 6,6 millió lakosú madridi autonóm közösségben a legmagasabb a fertőzöttek száma, ahol több mint 1200 PCR-teszt lett pozitív egy nap alatt.

Kórházi kezelést több mint 9700-an kapnak az országban, ami az ellátási kapacitások 8,5 százalékát jelenti. Egy nap alatt több mint 1200-an kerültek egészségügyi intézménybe Covid-19 megbetegedéssel, a napi gyógyult esetek száma meghaladta az ezret.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »