Piaci körkép: felső korlátjához tapad a DAX

Az európai indexek többsége pluszban tartózkodik, miután az AstraZeneca a brit hatóságok engedélye nyomán újraindította a koronavírus elleni oltásának tesztelését. A gyógyszergyártó múlt héten függesztette fel a tesztelés késői fázisát biztonsági aggodalmak miatt, miután az egyik tesztalany beteg lett.

Brexit-ügyben a brit alsóház ma fogja megvitatni a belső piaci törvénytervezetet (Internal Market Bill). Ez az a törvénytervezet, melynek szeptember végéig történő visszavonására szólította fel Boris Johnsont, mert egyes rendelkezései szembemennek a kilépési megállapodásban foglaltakkal. A képviselők a vita után döntenek arról, hogy a tervezet átléphet-e a következő fázisba.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Eközben Japánban a kormányzó párt megválasztotta új elnökének Szuga Josihidét, aki Shinzo Abe helyét veszi át a pártban és így egy lépésre került a miniszterelnöki pozíciótól. Az eurózóna ipari termelése 4,1%-ot nőtt júliusban az előző hónaphoz képest, mely a júniusban mért 9,5%-os növekedést követte, és kissé meghaladta a 4%-os elemzői várakozást.

A DAX (DE30) a háromszög alakzat felső határa közelében mozog, 13.300 pontnál. Ha a bikáknak sikerülne áttörniük ezt a szintet, akkor a következő ellenállás kerülhet tesztelésre 13.570 pontnál. Ha viszont az eladók vennék át az irányítást, akkor a háromszög alsó határáig is tarthat a lefelé mozgás.

Forrás: xStation5

A Deutsche Börse (DB1.DE) pénteken benyújtotta ajánlatát az olasz Borsa Italiana megvásárlására. Ajánlatot adott még a svájci Six és egy konzorcium, melynek tagjai a francia Euronext és a CDP olasz állami bank.

A SAIC Motor, Kína legnagyobb autógyártója – melynek partneri együttműködése van a Volkswagennel (VOW3.DE) és a General Motors-szal is (GM.US) – 2025-ig több mint 10.000 darab hidrogéncellás jármű eladásának tervét jelentette be. A várakozások szerint a kormányzat ösztönző intézkedéseket fog bejelenteni kifejezetten erre a szegmensre vonatkozóan, akár már ebben a hónapban.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Börse technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »